شیر مادر تا چه مدت قابل نگهداری است؟ ، راه های نگهداری طولانی مدت شیر مادر در یخچال و فریزر و نحوه استفاده از آن

به گزارش ایپتن، کارشناس سلامت نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درخصوص نگهداری شیر مادر برای استفاده در ساعت ها و روزهای بعد از دوشیدن آن شرح داد.

شیر مادر تا چه مدت قابل نگهداری است؟ ، راه های نگهداری طولانی مدت شیر مادر در یخچال و فریزر و نحوه استفاده از آن

به گزارش خبرنگاران، پروین قاسم پور کارشناس سلامت نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مادران وقتی چندین ساعت از شیرخوار خود دور هستند می توانند شیر خود را به درستی دوشیده و ذخیره نمایند.مادر برای این کار باید از قبل وسایل مورد احتیاج برای دوشیدن شیر را آماده کند.

به گفته وی، ظرفی از جنس شیشه یا پلاستیک سخت شفاف که در آن را بتوان پوشاند، برای این کار مناسب دانست. این ظرف باید با آب داغ و مایع ظرفشویی تمیز شده و با آب داغ به خوبی شسته گردد.

قاسم پور اضافه نمود: پیش از دوشیدن شیر باید مادر دست ها و پستان خود را خوب بشوید.

به گفته وی، مادر می تواند شیر را مستقیماً در ظرف جمع آوری بدوشد و اگر آن را در چندین ظرف ذخیره می نماید، باید روی هر ظرف تاریخ بنویسد.

قاسم پور با اشاره به اینکه شیر دوشیده شده باید هرچه زودتر مصرف گردد، گفت: سعی کنید ابتدا از شیرهای قدیمی تر استفاده گردد.

کارشناس برنامه های سلامت نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت درباره نحوه ذوب کردن شیر دوشیده شده منجمد، گفت: برای استفاده از شیر دوشیده منجمد شده باید آن را در یخچال بگذارید تا به آرامی ذوب گردد و طی 24 ساعت از آن بهره ببرید.

وی اضافه نمود: در صورت عجله برای استفاده از شیر دوشیده منجمد می توان آن را در یک ظرف آب ولرم ذوب کرد و طی یک ساعت همچنان که گرم است مصرف گردد.

قاسم پور تاکید نمود: شیر دوشیده شده مادر را نباید بجوشانید و یا نباید در ماکروویو گرم کنید چون برخی از عناصر و مواد مغذی آن از بین می رود و بعلاوه می تواند دهان شیرخوار را بسوزاند.

کارشناس سلامت نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت گفت: شیرمادر در جایخی یخچال تا دو هفته و در فریزرهای خانگی تا سه ماه و در فریزر مستقل با انجماد عمیق تا 6 ماه قابل نگهداری است.

وی برای نگهداری شیر مادر در یخچال دو تا چهار درجه سانتیگراد توصیه کرد: ظرف شیر را باید در سردترین قسمت یخچال قرار داد. بسیاری از یخچال ها درجه حرارت پایدار ندارند، بنابراین بهتر است شیر طی 48 ساعت استفاده گردد.

قاسم پور در خصوص نگهداری شیر ذوب شده گفت: چنانچه شیر در یخچال ذوب گردد تا 24 ساعت قابل نگهداری است ولی اگر با قرار دادن در ظرف آب ولرم ذوب شده است تا یک ساعت باید مصرف گردد.

کارشناس سلامت نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت تاکید نمود: هرگز شیر ذوب شده را دوباره منجمد نکنید.

به گفته وی، شیر دوشیده در دمای اتاق (درجه حرارت 15 تا 25 درجه سانتیگراد) به مدت هشت ساعت و درجه حرارت 25 تا 37 درجه سانتیگراد به مدت چهار ساعت قابل نگهداری و استفاده است.

کارشناس برنامه های سلامت نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت گفت: تمامی مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه ها و خانه های بهداشت آمادگی ارائه خدمات مشاوره ای به مادران شیرده در ساعات اداری را دارا هستند.

به گفته وی، این مشاورین شیردهی ضمن شرکت در دوره های آموزشی تئوری و عملی در تمامی مراکز و شبکه های بهداشت مشاوره های لازم را به مادران ارائه می دهند تا شیردهی موفقی را بدون نگرانی تجربه نمایند.

قاسم پور گفت: مادر در صورتی که مشکل شیردهی داشته باشد پس از مراجعه به واحدهای بهداشتی ابتدا هدایت های لازم به وسیله مراقبان سلامت و بهورزان به وی ارائه می گردد و در صورت احتیاج به مراکز مشاوره شیردهی دانشگاه ارجاع می گردد.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 21 مرداد 1402 بروزرسانی: 21 مرداد 1402 گردآورنده: ipten.ir شناسه مطلب: 2269

به "شیر مادر تا چه مدت قابل نگهداری است؟ ، راه های نگهداری طولانی مدت شیر مادر در یخچال و فریزر و نحوه استفاده از آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیر مادر تا چه مدت قابل نگهداری است؟ ، راه های نگهداری طولانی مدت شیر مادر در یخچال و فریزر و نحوه استفاده از آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید