انواع روغن مو و خواص و روش مصرف آن ها

به گزارش ایپتن، حتما شما هم از سال های گذشته با انواع روغن مو آشنا شده اید اما در سال های اخیر انواع مختلفی از آن وارد بازار شده که برای موهای متفاوت، مزایای بی شماری دارد. روغن های مو برترین تغذیه کننده مو و پوست سر هستند. در حالی که این روغن ها اغلب برای کسانی که موهای بسیار آسیب دیده یا خشک دارند، استفاده می گردد، کارشناسان می گویند که تقریباً همه موها می توانند از روغن مو در صورت استفاده مناسب بهره ببرند. چرا که وزن مولکولی کم روغن مو، یکی از معدود فرمول هایی است که این اجازه را به روغن می دهد که به ساقه مو نفوذ کند.

انواع روغن مو و خواص و روش مصرف آن ها

نوع روغن مویی که هر شخص استفاده می نماید به عوامل مختلفی از جمله نوع مو، شرایط پوست سر و ترجیحات شخصی بستگی دارد. در نهایت، یافتن تعادل و تعداد دفعات مناسب استفاده از روغن انتخابی شخصی است و برای هر کسی متفاوت از دیگری است. بنابراین برنامه ها و محصولات مختلفی را باید آزمایش کرد تا فهمید چه چیزی برای موهای شما بهتر است. همواره به یاد داشته باشید که از روغن های طبیعی و باکیفیت بهره ببرید و برای حفظ سلامت خود، از افراط در آن ها خودداری کنید. در این مطلب از خبرنگاران مگ انواع روغن مو، فواید دقیق آن ها و نحوه استفاده از هر کدام را به طور کامل تشریح نموده ایم.

روغن مو چیست؟

روغن مو محلولی مغذی و مبتنی بر روغن است که به صورت موضعی و برای تقویت رشد موی سالم، افزایش درخشندگی و مبارزه با آسیب های رایج مو استفاده می گردد. اگرچه انواع روغن مو از نظر ترکیبات متفاوت هستند اما همه ی آن ها به طور کلی برای رساندن مواد مغذی به مو و ارتقای سلامت پوست سر ساخته شده اند. روغن مو را می توان به عنوان ترکیبی از روغن های طبیعی که با دقت فرموله شده اند در نظر گرفت که برای نفوذ به ساقه مو و تامین آب رسانی عمیق از ریشه تا نوک مو به کار می روند. در حقیقت روغن مو، روغنی طبیعی است که برای تغذیه، حالت دادن و بهبود سلامت کلی مو و پوست سر استفاده می گردد.

  • فرق سرم مو با روغن مو چیست و کدام برای شما مناسب است؟

فواید روغن ها برای مو

روغن های مو می توانند فواید زیادی از جمله آب رسانی، تغذیه و درخشندگی موهای شخص داشته باشند. به علاوه، آن ها را می توان برای مقاصدی مانند استایل کردن و البته درمان استفاده کرد. روغن های مو سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند که فولیکول های مو را تغذیه نموده و رشد موی سالم را تقویت می نمایند. آن ها می توانند به تقویت مو و کاهش شکستگی آن یاری نمایند، درخشندگی سالم به موها اضافه نمایند، با صاف کردن کوتیکول مو به کاهش وز شدن مو یاری و رطوبت مورد احتیاج آن را تامین نمایند. به علاوه، محیط سالم پوست سر را برای رشد مو تقویت نمایند. برای خرید روغن مو حتما با متخصصین و پزشکان معتبر مشورت کنید تا بتوانید مناسب ترین گزینه را انتخاب نموده و برترین نتیجه را بگیرید.

انواع روغن های مو

طیف گسترده ای از انواع روغن مو وجود دارد که فواید مختلفی برای سلامت مو و پوست سر ایجاد می نمایند.

روغن کرچک

روغن کرچک سرشار از اسید ریسینولئیک است که دارای خواص ضدالتهابی بوده و پوست سر را تغذیه می نماید.

روغن آرگان

روغن آرگان مملو از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و اسیدهای چرب است که پوست سر را تغذیه نموده و فولیکول های مو را تقویت می نماید. بعلاوه به بهبود خاصیت ارتجاعی مو یاری نموده و درخشندگی آن را افزایش می دهد. روغن آرگان به از بین بردن موخوره و افزایش درخشندگی مو نیز یاری شایانی می نماید.

روغن نارگیل

روغن نارگیل به ساقه مو نفوذ می نماید، ریزش پروتئین را کاهش می دهد و مو را از داخل تقویت می نماید. بعلاوه دارای خواص ضد میکروبی است که به حفظ سلامت پوست سر یاری می نماید. برای موهای بسیار آسیب دیده، روغن نارگیل روغنی کلیدی و مهم به شمار می رود. روغن نارگیل به خاطر خاصیت حالت دهنده عمیقی که دارد برای استایل کردن موها نیز به کار می رود.

روغن نعنا

روغن نعنا اثر خنک نمایندگی روی پوست سر دارد و گردش خون را در آن بهبود می بخشد که می تواند رشد مو را تحریک کند و باعث افزایش آن گردد. بعلاوه دارای خواص ضدمیکروبی است که به حفظ سلامت پوست سر نیز یاری می نماید.

روغن جوجوبا

روغن جوجوبا شباهت زیادی به روغن های طبیعی فراوری شده در پوست سر دارد و همین موضوع، آن را به انتخابی عالی برای متعادل کردن چربی سر و مرطوب کردن موها بدون ایجاد چربی اضافه تبدیل می نماید.

روغن زیتون

روغن زیتون سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان هایی است که به تغذیه و تقویت مو یاری می نماید. این ویژگی می تواند خاصیت ارتجاعی مو را بهبود بخشد، شکستگی را کاهش و درخشندگی موها را افزایش دهد.

روغن بادام

روغن بادام روغن سبکی است و به راحتی به وسیله مو جذب می گردد. به همین علت گزینه ای عالی برای مرطوب کردن و نرم کردن موهای خشک و آسیب دیده می تواند باشد.

روغن دانه انگور

روغن هسته انگور نیز جزو روغن های سبک بوده و به راحتی جذب موها می گردد. همین خاصیت، آن را به مرطوب نماینده و نرم نماینده ای عالی برای موهای افراد تبدیل نموده است.

روغن رزماری

روغن رزماری به علت خواص محرک آن شناخته شده است که گردش خون و رساندن مواد مغذی به پوست سر را تقویت می نماید.

نحوه استفاده از روغن ها برای مو

استفاده صحیح از روغن های مو می تواند تفاوت قابل توجهی در سلامت مو ایجاد کند. هنگام استفاده از آن روی موهای خیس، توصیه می کنیم از میزان کمی بهره ببرید و آن را به طور یکنواخت به طول و انتهای آن بمالید. از مالیدن آن روی ریشه موهایتان خودداری کنید. با این حال، برای موهای خشک، آن را به کف دست خود مالیده، سپس آن را فقط به انتهای موها بمالید و در صورت احتیاج میزان بیشتری اضافه کنید.

روغن های مو وقتی به عنوان درمان شبانه برای موهای خشک، بیش از حد فرآوری شده یا آسیب دیده استفاده می شوند، بسیار مفید هستند، زیرا زمان کافی را برای نفوذ روغن به ساقه مو فراهم می نمایند. استفاده منظم از روغن های مو می تواند بافت و جنس مو را بهبود بخشد. تصمیم به استفاده از روغن مو برای موهای مرطوب یا خشک بستگی به ترجیحات شخصی و نتیجه نهایی دارد. به عنوان مثال، استفاده از روغن مو روی موهای مرطوب می تواند به حفظ رطوبت آن یاری کند، درحالی که استفاده از روغن مو روی موهای خشک می تواند پوشش صاف تری را ارائه دهد.

برای تاثیر بیشتر روغن روی موها بهتر است موهای خود را به چند قسمت تقسیم کنید که به شما این امکان را می دهد که هم پوست سر و هم طول موهای خود را هدف قرار دهید و از توزیع یکنواخت روغن اطمینان حاصل کنید. اگر از روغن به عنوان درمان استفاده نمی کنید، احتیاجی به شست وشوی آن ندارید و در ادامه می توانید موهای خود را به راحتی استایل کنید. اما اگر از آن به عنوان درمان و قبل از شامپو استفاده می کنید، یک تا دو بار موهای خود را با یک شامپوی ملایم بشویید تا روغن آن پاک گردد. بعضی از انواع مو (به خصوص آن هایی که ضخیم، خشک، درشت، نامنظم یا بیش از حد آسیب دیده هستند) می توانند از روغن مو در حد یک تا دو بار در هفته سود ببرند.

چه زمانی نباید از روغن مو استفاده کرد؟

موقعیت های خاصی وجود دارد که بهتر است از روغن مو اجتناب کرد. استفاده از روغن های سنگین می تواند موهای نرم و نازک را چرب و صاف نشان دهد. با این حال، به جای حذف کامل روغن ها، روغن سبک تر یا محصولات مبتنی بر روغنی را انتخاب کنید که به طور خاص برای موهای ظریف فرموله شده اند. اگر از قبل، پوست سرتان چرب است، استفاده از روغن اضافی می تواند مشکل را تشدید و موهای شما را چرب تر کند. در این مورد، سعی کنید از محصولات بدون چربی یا سبک وزن بهره ببرید تا موهای شما را سنگین و پوست سرتان را چرب نکند.

از آن جایی که لازم است روغن مو به ساقه مو نفوذ کند تا مفید باشد، متخصصان توصیه می نمایند روغن مو را روی موهای تمیز بمالید. درمان روغن مو روی موهای تمیز و پوست سر بدون اینکه سایر محصولات مزاحم مزایای آن شوند، بیشترین تاثیر را خواهد داشت.

اگر بیماری پوست سر دارید، مانند درماتیت سبورئیک، پسوریازیس پوست سر یا آکنه پوست سر، ممکن است بهتر باشد از مصرف روغن های مو خودداری کنید. با متخصص پوست یا پزشک خود مشورت کنید تا برترین رژیم را برای پوست سر شما انتخاب کند. انواع خاصی از قارچ ها وجود دارند که از وجود روغن ها تغذیه می نمایند که می تواند منجر به افزایش پوسته پوسته شدن و التهاب پوست سر گردد. بعلاوه، اگر به مواد یا روغن های خاصی حساسیت دارید، از مصرف آن ها نیز اجتناب کنید و حتما دستورالعمل و عوارض آن ها را آنالیز کنید، زیرا روغن های مو اغلب ترکیبی از چندین ماده هستند.

  • خواص روغن گل محمدی؛ شفادهنده پوست و مو

برترین روغن برای موهای شما چیست؟

وقتی صحبت از مراقبت از مو می گردد، وزن مولکولی روغن به میزان مولکول های روغن اشاره دارد. انواع روغن مو با وزن مولکولی پایین می توانند عمیق تر به ساقه مو نفوذ نمایند و آن ها را از داخل تغذیه و مرطوب نمایند؛ مانند روغن نارگیل، روغن جوجوبا، روغن آرگان، روغن بادام شیرین و روغن هسته انگور. این ها نمونه هایی از روغن های با وزن مولکولی کم هستند که می توانند سلامت مو را بهبود بخشند.

هر چند وقت یک بار باید موها را روغن مالی کرد؟

دفعات استفاده از روغن های مو به عوامل مختلفی بستگی دارد. این موضوع بستگی به نوع مو، شرایط پوست سر و ترجیحات شخصی دارد. برای بیشتر افراد، استفاده از روغن روی موها یک تا سه بار در هفته برای بهره مندی از فواید آن و بدون ایجاد تجمع یا چربی کافی است. با این حال، موهای خشک یا آسیب دیده ممکن است از استفاده مکرر سود ببرند، درحالی که موهای چرب ممکن است کمتر به آن احتیاج داشته باشند.

از مالیدن چه روغن هایی روی موهای خود باید اجنتاب کرد؟

توصیه می کنیم هرگز روغن های آشپزخانه را به موهایتان نزنید. این نوع روغن ها معمولاً به طور معمول استخراج می شوند، در حالی که روغن های موجود در محصولات مو در آزمایشگاه ها به وسیله شیمیدان ها و با استفاده از حرارت کنترل شده و فرمول دقیق برای عملکرد عالی ساخته می شوند و به علت ساختار مولکولی تخصصی شان به طور موثر در کوتیکول مو نفوذ می نمایند.

آیا روغن های مو می توانند به رشد مو یاری نمایند؟

به طور کلی، انواع روغن مو دارای خواص مرطوب نماینده، تغذیه نماینده و محرک هستند و مواد مغذی ضروری مانند ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب را فراهم می نمایند که می توانند به ایجاد محیطی بهینه برای رشد مو یاری نمایند. اما بعضی از روغن های مو هستند که عملکرد بهتری دارند؛ روغن کرچک و روغن نارگیل از آن دسته بوده و دارای خواصی هستند که گردش خون را در پوست سر تحریک می نمایند تا جریان خون بهتر و تحویل مواد مغذی به فولیکول های مو را افزایش دهند. روغن رزماری و نعنا با تحریک فولیکول های مو، آن ها را تشویق می نمایند تا سریع تر وارد فاز رشد چرخه مو شوند.

  • طرز تهیه 11 ماسک مو با روغن نارگیل برای کاهش ریزش مو

کلام پایانی

روغن های مو یکی از محصولاتی هستند که در چند سال اخیر حسابی جای خود را در روتین های سلامتی افراد باز نموده اند. از آن جایی که این محصولات در آزمایشگاه ها و به وسیله شیمیدانان و متخصصین ساخته می شوند پس حتما برای استفاده از آن ها با پزشک متخصص و مورداعتماد خود مشورت کنید تا بتوایند برترین گزینه را انتخاب نموده و سلامتی و زیبایی موهای خود را تضمین کنید.

منبع: instyle

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 30 خرداد 1403 بروزرسانی: 30 خرداد 1403 گردآورنده: ipten.ir شناسه مطلب: 2303

به "انواع روغن مو و خواص و روش مصرف آن ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع روغن مو و خواص و روش مصرف آن ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید