مرمت کاروانسرای مشجری نائین شروع شد

به گزارش ایپتن، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان، از شروع مرمت کاروانسرای مشجری نائین در کویر شرق استان اصفهان اطلاع داد.

مرمت کاروانسرای مشجری نائین شروع شد

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان، امروز 1 آبان ماه، فریدون الله کمک مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان از شروع مرمت کاروانسرای مشجری نائین در کویر شرق استان اصفهان جهت واگذاری به بخش خصوصی و تغییر کاربری آن به مرکز اقامتی و پذیرائی بین راهی اطلاع داد.

الله کمک گفت: بنای تاریخی کاروانسرای مشجّری یکی از شش کاروانسرای بزرگ شهرستان نائین و در 55 کیلومتری شرق انارک حد واسط شهر انارک و روستای چوپانان قرار گرفته که با فاصله 10 کیلومتری از جاده اصلی قرار گرفته است.

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان خاطر نشان کرد: جبهه ورودی کاروانسرا به صورت طاق نما بوده که در هر طرف سه طاق نمای آجری وجود دارد، همچنین پی ها و ازاره های دیوارها نمای بیرونی از سنگ قلوه ساخته شده است.

او مطرح کرد: با پی گیری های اجرا شده توسط اداره میراث فرهنگی شهرستان و اداره کل میراث فرهنگی استان، جهت جذب سرمایه گذار برای کاروانسراها به عنوان یک ظرفیت باالقوه، این کاروانسرا برای تبدیل به مرکز اقامتی و پذیرایی بین راهی موفق به دریافت موافقت اصولی تغییر کاربری این بنا در سال 1392 و با تکمیل پرونده مجوز احداث آن نیز در سال 1394 جهت سرمایه گذار صادر شده است.

الله کمک تأکید کرد: مرمت های اصلی این بنا که توسط استادکاران سنتی مجرب در حال انجام است شامل ایزوله کامل پشت بام و تعمیر آجر های فرسوده و شکسته بام و شیب بندی و مرمت ناودان ها، مرمت و پی بندی دیوارهای فرسوده و نشست نموده، مرمت آجرهای فرو ریخته در قسمت هایی از بنا از جمله در پیشانی ورودی نمای اصلی و همین طور ایوان روبروی ورودی اصلی و نیز کف سازی بنا است.

این پروژه با پیشرفت حداقل 40درصد هم اکنون با طرح تأییدشده توسط اداره کل در حال انجام است.

منبع: میراث آریا
انتشار: 14 اسفند 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: ipten.ir شناسه مطلب: 97

به "مرمت کاروانسرای مشجری نائین شروع شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مرمت کاروانسرای مشجری نائین شروع شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید