طرز تهیه آبگوشت در زودپز به سادگی و سریع
به گزارش ایپتن، تصور کنید یک روز سرد زمستانی است و دلتان یک ظرف آبگوشت داغ می خواهد اما زمان زیادی برای پخت آبگوشت به روش سنتی ندارید. نگران نباشید چون با استفاده از زودپز می توانید در عرض چند ساعت آبگوشتی لذیذ و جا افتاده داشته باشید. این روش پخت آبگوشت، تمام مزایای روش سنتی را به همراه سرعت و راحتی دارد. پس همراه ما باشید تا طرز تهیه آبگوشت در زودپز را آنالیز کنیم.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت در زودپز
- نخود 250 گرم
- لوبیا سفید 150 گرم
- گوشت 450 گرم
- پیاز 2-3 عدد
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
- آب به اندازه لازم
طرز تهیه آبگوشت در زودپز
1. لوبیا و نخود را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه آبگوشت در زودپز ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن رفع گردد و سریع تر بپزد.
2. پخت مواد در زودپز
اکنون در این مرحله که لوبیا و نخود خوب خیس خورده نوبت آن رسیده که غذا را بپزید برای این کار ابتدا پیازها را خرد نموده و در زودپز با کمی روغن تفت دهید سپس گوشت گوسفندی خرد شده را به همراه استخوان و دنبه در این مرحله اضافه کنید و تفت دهید.
بعد ادویه ها (نمک، فلفل و زردچوبه) و یک قاشق رب را اضافه کنید و همه مواد را با هم خوب تفت دهید. در نهایت هم نخود و لوبیاهای خیس خورده و سیب زمینی با پوست را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید و در زودپز را خوب ببندید و بگذارید حداقل یک ساعت و نیم گوشت و حبوبات بپزند.
3. اضافه کردن لیمو عمانی و پخت نهایی
بعد از پخت اولیه آبگوشت، در زودپز را باز کنید و لیمو امانی را که یک ساعت خیس خورده و تلخی آن از بین رفته به مخلوط اضافه کنید و اجازه دهید آبگوشت حدود 15 تا 20 دقیقه دیگر بپزد. بعد آب را از مواد جدا کنید و با نان سنگک، سیر ترشی و دوغ میل نموده و باقی را به شکل کوبیده آماده کنید. نوش جان!
نکته: تا جایی که امکان دارد سیب زمینی ها با پوست باشند چون سیب زمینی های بدون پوست هنگام پخت به زودپز می روند.
نکات تکمیلی برای تهیه آبگوشت
تهیه و پخت آبگوشت کار ساده ای است اما زمان زیادی احتیاج دارد بنابراین پخت آن در زودپز به شما یاری می نماید هر زمان خواستید این غذای مقوی را در منزل تهیه کنید. اما خوب است نکات و فوت وفن های کامل تهیه این غذا را هم مدنظر داشته باشید.
استفاده از حبوبات کنسروی در تهیه آبگوشت
برای تهیه آبگوشت فوری می توانید حتی به جای حبوبات نپخته و خیساندن آن ها، از حبوبات کنسروی بهره ببرید تا زمان پخت آبگوشت شما کمتر گردد.
مزایای پخت آبگوشت با زودپز
همواره به این نکته دقت داشته باشید که تهیه آبگوشت در زودپز علاوه بر سرعت بخشیدن به تهیه این غذا مزایای دیگری هم دارد:
- راحتی: با استفاده از زودپز، احتیاجی به هم زدن مداوم آبگوشت نیست و می توانید به کارهای دیگر برسید.
- طعم: آبگوشت پخته شده در زودپز، طعم و مزه فوق العاده ای دارد و به خوبی جا می افتد.
- سلامتی: پخت غذا در زودپز، باعث حفظ مواد مغذی و ویتامین های موجود در غذا می گردد.
برترین گوشت برای تهیه آبگوشت
معمولا برای تهیه آبگوشت از گوشت گوسفندی با دنبه استفاده می گردد و گوشت سردست، ران یا مخلوطی از آن ها گزینه های مناسبی برای آبگوشت هستند. البته عده ای به صورت سنتی این غذا را با مرغ تهیه می نمایند که طرز تهیه آبگوشت مرغ را هم می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
طعم دار کردن و لعابدار شدن آبگوشت
می توانید از عصاره گوشت یا قلم گاو برای طعم دارتر کردن آبگوشت بهره ببرید. برای لعاب دار شدن آبگوشت هم می توانید از اندازهی جو به آبگوشت خود اضافه کنید.
روش های مختلف تهیه آبگوشت
یکی از روش های متفاوت تهیه آبگوشت در ایران روشی است که به آن انواع به، گردو و برگه زردآلو اضافه می گردد و خاص کرمان است. طرز تهیه آبگوشت کرمانی را می توانید با جزییاتش در کتاب کاله بخوانید. اما در کنار روش های ذکر شده در بالا، آبگوشت در جای جای ایران به روش های مختلف تهیه می گردد که می توانید بخشی از آن ها را در لینک های زیر مطالعه کنید:
- طرز تهیه آبگوشت تبریزی با نخود
- طرز تهیه آبگوشت بزباش تهرانی
- طرز تهیه آبگوشت نذری خوانسار
- طرز تهیه آبگوشت گندم