جنجال اجازه شوهر برای آزمون دستیاری دندانپزشکی؛ ماجرا چیست؟
به گزارش ایپتن، راهنمای آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی حاوی فرم تعهدنامه ای برای زنان متأهل است، رضایت نامه ای که مرد باید برای همسرش پر کند تا زن اجازه ادامه تحصیل و اشتغال داشته باشد.
به گزارش اعتماد آنلاین، صفحه 33 راهنمای آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی حکایت از تعهدی جدید و الزامی شدن رضایت شوهر برای گذراندن طرح پس از قبولی دارد. پیوست 3-6 این راهنما حاوی فرم تعهدنامه ای برای زنان متأهل قبول شده در آزمون است. بر اساس این تعهدنامه، رضایت شوهر در یک مورد خاص الزامی می گردد و مرد رضایت می دهد که همسرش پس از سرانجام دوره آموزشی، در هر محلی که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معین شد خدماتش را بگذراند؛ این تعهد و الزامی شدن رضایت شوهر موضوعی که ضمن ایجاد خلل برای بعضی از زنان متقاضی این رشته، یادآور نابرابری حقوق زن و مرد در قوانین کشور است.
خدایی، رئیس سازمان سنجش: سازمان سنجش در این مسائل هیچ نقشی ندارد
خدایی، رئیس سازمان سنجش، در پاسخ به این سوال که آیا این سازمان در اتخاذ چنین تصمیمی، یعنی اضافه شدن برگه تعهدنامه همسران زنان متأهل، نقشی داشته است یا خیر پاسخ منفی داد: سازمان سنجش در این مسائل هیچ نقشی ندارد. برگزاری آزمون و هرگونه تصمیمی از این قبیل برای رشته های گروه پزشکی و پیراپزشکی به طور مستقیم از سوی وزارت بهداشت گرفته می گردد.
حیدرزاده رئیس مرکز سنجش وزارت بهداشت: دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی مسئول امر است
پاسخ خدایی نشانی قطعی از این بود که هر تصمیمی که گرفته شده از سوی مسئولان داخلی وزارت بهداشت بوده است و اگر بخواهیم پاسخ پرسش هایمان را پیدا کنیم، باید سراغ همین وزارتخانه برویم. طی تحقیقات روشن شد که مرکز سنجش وزارتخانه نقش برجسته ای در تصمیمات اینچنینی دارد.
در نتیجه، دکتر آبتین حیدرزاده، رئیس مرکز سنجش وزارت بهداشت، گزینه بعدی بود. وقتی از صفحه 33 راهنمای آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی و علت اضافه شدن این تعهدنامه از او پرسیدیم، گفت: ما در مرکز سنجش چیزی را مصوب نمی کنیم. دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی مسئول امر است و اگر سوالی دارید، باید از آن ها بپرسید. البته حیدرزاده علاوه بر این پیشنهاد داد که می توانیم پرسش مان را در سایت مرکز سنجش هم مطرح کنیم. این کار را هم کردیم که البته به پاسخی نرسیدیم.
قنبری مدیر روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت: این تعهدنامه اتفاق جدیدی نیست
قدم بعدی معاونت آموزشی وزارت بهداشت بود. جایی که بالطبع باید از این تصمیمات باخبر می بودند. اما حسین قنبری، مدیر روابط عمومی معاونت آموزشی این وزارتخانه، نیز از چنین تصمیمی اعلام بی خبری کرد و البته قول داد که ماجرا را پیگیری کند. بعد از تمام این پرسش و پاسخ ها و واکنش های مسئولان که حاکی از بی خبری از موضوع بود، قنبری به اعتمادآنلاین گفت که این تعهدنامه اساساً اتفاق جدیدی نیست و از 15 سال پیش تا به امروز وجود داشته است: من با دکتر بهزاد هوشمند که دبیر شورای آموزش دندانپزشکی وزارتخانه هستند صحبت کردم و تعیین شد که اصلاً این مساله اتفاق جدیدی نیست و از 15 سال پیش جزو قوانین بوده است. .
اما نکته عجیب اینکه پرس وجو از چند دانشجوی دیگر رشته های متفاوت پزشکی نشان داد که اگرچه از آن ها هم تعهد گرفته شده، اما خود زنان متقاضی بوده اند که پای تعهد را امضا نموده اند و نه پدر یا شوهرشان.
تعهدنامه قبلاً پس از قبولی در آزمون گرفته می شد
زهرا که این روز ها مشغول آماده شدن برای حضور در آزمون است، اما حرف دیگری دارد: من از دانشجویان قدیمی پرسیدم. همه می گویند تا به حال چنین چیزی در دفترچه سابقه نداشته است. همواره بعد از اینکه در آزمون قبول می شدیم از ما چنین تعهدی را می گرفتند. ضمن اینکه مشکل من اصلاً این نیست که این تعهد چه زمانی گرفته می گردد. مساله اینجاست که اصلاً چرا باید چنین تعهدی بگیرند؟ مگر من خودم به عنوان یک انسان عاقل و بالغ که مسئولیت زندگی را بر عهده دارم نمی توانم تعهد بدهم که حالا شوهرم رضایت نامه پر کند.
جمله سرانجامی زهرا، همان جا که از عاقل و بالغ بودن خودش به عنوان یک انسان، فارغ از جنسیت می گوید، جمله کلیدی و یادآور هزاران هزار حقوقی است که زنان این کشور سال هاست در صدد برگرداندنش هستند: حق طلاق، حق حضانت فرزند، حق خروج از کشور، حق تحصیل و...
احتیاج به رضایت شوهر برای آزمون دستیاری دندانپزشکی تکذیب شد
دکتر بهزاد هوشمند دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت در مصاحبه با شبکه خبر صدا و سیما احتیاج به اخذ رضایت همسر برای شرکت کنندگان زن در آزمون دستیاری دندانپزشکی را تکذیب کرد.
منبع: فرارو