جدیدترین قیمت گوشت گوسفندی و گوساله در بازار، هر کیلو شقه گوسفندی چند؟
به گزارش ایپتن، بسیاری از فعالان بازار براین باورند که با وجود حجم گسترده واردات و عرضه انبوه دام، قیمت گوشت تغییر محسوسی نداشته است.
به گزارش خبرنگاران، قیمت گوشت از اواخر دی ماه 1401 با نوساناتی در بازار روبرو شد که هریک از مسئولان دلایلی برای این موضوع مطرح کردند، اما از آن سو بار ها تاکید کردند که از اواخر اسفند و اوایل فروردین همزمان با ازدیاد عرضه دام ناشی از زایش های مناسب و شرایط مساعد مرتع، قیمت گوشت کاهش می یابد که متاسفانه به رغم افت محسوس قیمت دام، نرخ گوشت تغییر چندانی نداشته است.
آنالیز های میدانی حاکی از آن است که قیمت هرکیلو شقه گوسفندی 350 تا 380 هزارتومان، ران گوسفندی 400 تا 450 هزارتومان، راسته گوسفندی 500 هزارتومان، سردست گوسفندی 400 تا 430 هزارتومان، شقه گوساله 340 تا 370 هزارتومان، ران گوساله 370 تا 400 هزارتومان و گوشت چرخ نموده مخلوط 420 هزارتومان است.
مسعود امراللهی، مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالای اساسی وزارت جهاد گفت: با توجه به نحوه مدیریت توزیع گوشت در سطح کشور، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در روز 23 فروردین استفاده از ظرفیت بازرسان در تمامی استان ها برای نظارت بر بازار را به دفتر بازرسی وزارتخانه ابلاغ کرد که براین اساس تمامی بازرسان در تمامی استان ها مکلف هستند با برنامه ریزی، اقدامات لازم برای نظارت بر زنجیره فراوری تا مصرف را اجرایی نمایند.
بنابر اعلام مرکز آمار در فصل زمستان 1401 بیش از 3.4 میلیون راس گوسفند و بره و نزدیک به 1.2 میلیون رأس بز و بزغاله پروار شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 4 درصد افزایش داشته است.
بسیاری از فعالان بازار گوشت بر این باورند که با وجود واردات گسترده گوشت و حجم دام داخل، قیمت گوشت کماکان بالاست به طوریکه با نرخ دام سنخیتی ندارد؛ بنابراین انتظار می رود که مسئولان با تشدید رصد و نظارت بر بازار از سوء استفاده و گرانی جلوگیری نمایند.
کاهش قیمت هرکیلو دام زنده
افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک از روند کاهشی قیمت دام زنده در بازار اطلاع داد و گفت: علی رغم افت قیمت دام زنده، نرخ گوشت در بازار تغییر محسوسی نداشته است.
به گفته او، طبق سنوات گذشته در 6 ماهه نخست سال، قیمت دام زنده به سبب ازدیاد عرضه کاهش می یابد که اگر مسئولان در بحث خرید تضمینی و صادرات حمایت ننمایند، در نهایت دامدار مجبور به کشتار دام است.
صدردادرس ادامه داد: علی رغم آنکه مسئولان حاضرند هزینه ارزی را صرف واردات نمایند، اما تمایل چندانی به حمایت دام داخل ندارند. این در حالی است که قیمت تمام شده دام داخل به مراتب کمتر است.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک از کاهش 30 تا 40 هزارتومانی قیمت دام نسبت به ایام قبل از عید اطلاع داد و گفت: بنابر آمار قیمت هرکیلو دام در اسفندماه 170 تا 180 هزارتومان بود، درحالیکه اکنون به سبب ازدیاد عرضه به 140 تا 150 هزارتومان رسیده است.
او گفت: با توجه به نرخ کنونی هرکیلو دام زنده، لاشه با قیمت 300 تا 310 هزارتومان باید در بازار عرضه گردد، هرچند گوشت قطعه بندی نرخ بیشتری دارد. اما اکنون قیمت لاشه بالاتر از این رقم است که با این وجود مسئولان باید جوابگو باشند که چرا به رغم کاهش قیمت دام، نرخ گوشت تغییری نداشته است.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: اگر مسئولان نسبت به کنترل و مهار تورم و حمایت از فراوری اقدام ننمایند، بی شک باید هزینه های مضاعفی را برای واردات گوشت پرداخت نمایند.
عرضه هرکیلو لاشه بالاتر از 310 هزارتومان گرانفروشی است
با توجه به فراوانی عرضه دام ناشی از زایش های مناسب و شرایط مالی مردم، احتمال جذب دام در بازار کم است که در نهایت انباشتگی دام منجر به متضرر شدن دامداران می گردد که با این وجود حمایت مستقیم از فراورینمایندگان امری لازم است.
در همین رابطه منصور پوریان، رئیس شورای تامین نمایندگان دام گفت: با گرم شدن هوا و استمرار افزایش عرضه، قیمت دام سبک با کاهش چشمگیر به 135 تا 140 هزار تومان رسیده است.
او از رکود چشمگیر دام در بازار اطلاع داد و گفت: با توجه به افزایش عرضه دام داخل و عرضه گسترده گوشت های وارداتی انتظار می رود که برنامه ریزی در راستای خرید تضمینی یا صادرات دام اندیشیده گردد تا دامداران دچار مشکل نشوند.
پوریان ادامه داد: با توجه به کاهش نرخ دام، قیمت منطقی هرکیلو لاشه 310 هزارتومان است و عرضه با نرخ های بالاتر گرانفروشی است.
رئیس شورای تامین نمایندگان دام گفت: با توجه به حجم گسترده گوشت های وارداتی و فراوری داخل باید اهرم حمایتی در دستور کار قرار گیرد.
با توجه به التهابات ماه های اخیر بازار گوشت، مسئولان وزارت جهاد برآورد نموده بودند که از اوایل فروردین با عرضه انبوه دام فراوری داخل، قیمت گوشت کاهش می یابد که تا به امروز به رغم افت قیمت دام، وعده ارزانی گوشت محقق نشده است. این درحالی است که نرخ دام به سبب انباشتگی و عدم جذب در بازار داخل ناشی از شرایط مالی بازهم احتمال کاهش وجود دارد.
منبع: فرارو