کاهش خوردگی و فرسایش رادیاتورها با پوشش های دوست دار محیط زیست
به گزارش ایپتن، به گزارش خبرنگاران به نقل از معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، این سیستم های گرمایشی از جنس مواد مختلفی همانند آلومینیم، فولاد، مس و یا چدن ساخته می شوند و یکی از نکات مهم در نگهداری از آنها افزایش مقاومت رادیاتورها در برابر تخریب و فرسایش بدنه در اثر تماس با آب و رطوبت است. شرکت دانش بنیان تاش رادیاتور با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای برطرف این چالش مهم اقدام به فراوری پوشش های نانومواد نموده است تا با یاری آنها مقاومت رادیاتورها در برابر زنگ زدگی و فرسایش ارتقا یابد.
چند سالی است که استفاده از پوشش های فسفاته یا کروماته به علت ملاحظات زیست محیطی و سلامت بدن کاهش یافته و فراوریکنندگان این سیستم ها به استفاده از پوشش های حاوی اکسید زیرکنیم، اکسید تیتانیم و اکسید وانادیم ترغیب شده اند.
یکی از مزایای پوشش های زیرکنیمی این است که نیازی به افزایش دما نیست و از آّب در فرآیند پوشش دهی استفاده می گردد. بعلاوه امکان اعمال پوشش هایی با ضخامت بسیار نازک (در ابعاد نانومتری) در سطح و حصول خواصی مانند چسبندگی مناسب و مقاومت به خوردگی بیشتر امکان پذیر است. بر همین اساس؛ نیزان خوردگی و زنگ زدگی رادیاتورها کاهش چشمگیری می یابد.
استفاده از نانومواد در فراوری این رادیاتورها علاوه بر ایجاد مقاومت در برابر خوردگی، موجب افزایش ظرفیت حرارت دهی به بیش از 1800 کیلوکالری بر ساعت در واحد طول نیز شده است. بعلاوه به کارگیری فناوری نانو این رادیاتورهای پنلی فولادی را به محصولاتی دوست دار محیط زیست تبدیل نموده است. استفاده از فناوری نانو موجب حذف فلزات سنگین و اسیدیته مایعات پساب دورریز شده و این امر نیز باعث مصون ماندن منابع و سفره های آبی زیرزمینی از هرگونه تهدیدات و آلودگی های مضر خواهد شد.
منبع: خبرگزاری مهر