چهار ضرر نوشیدنی های انرژی زا برای نوجوانان

به گزارش ایپتن، نوشیدنی های انرژی زا نوشیدنی های آماده و دارای کافئین هستند که به علت افزایش انرژی و بهبود هوشیاری ذهنی و عملکرد فیزیکی به این نام شناخته می شوند. معمولاً بزرگسالان این نوشیدنی ها را به طور منظم مصرف می نمایند، اما بچه ها و نوجوانان باید از نوشیدن نوشابه های انرژی زا به علت اثرات منفی که بر سلامت می گذارند، پرهیز نمایند.

چهار ضرر نوشیدنی های انرژی زا برای نوجوانان

به گزارش ایرنا، بچه ها و نوجوانان اغلب نوشیدنی های انرژی زا را با نوشیدنی های ورزشی اشتباه می گیرند و برای همین، مقادیر زیادی نوشیدنی انرژی زا را برای اهداف عمومی مانند هیدراتاسیون (آبرسانی بدن) مصرف می نمایند. از این رو، مطلع سازی بچه ها و نوجوانان در رابطه با نوشیدنی های انرژی زا و مضرات آن ها لازم است.

مصرف هر یک از این نوشیدنی های انرژی زا می تواند مضراتی برای سلامتی داشته باشد که چند نمونه از آن ها عبارتند از:

1) اضطراب و بی خوابی

به توصیه کارشناسان بچه ها و نوجوانان باید از مصرف کافئین خودداری نموده. سنین بین 12 تا 18 سال هم حداکثر 100 میلی گرم (معادل یک فنجان) از این ماده غذایی استفاده نمایند.

مصرف زیاد کافئین بر سیستم عصبی مرکزی تأثیرگذار است و منجر به اضطراب و بی خوابی می گردد. بی قراری و عدم تمرکز نیز از دیگر اثرات نامطلوب نوشابه های انرژی زاست.

مصرف منظم نوشابه های کافئین دار منجر به وابستگی به کافئین در بچه ها و نوجوانان می گردد و درصورت عدم مصرف این نوشیدنی ها ممکن است علائم ترک اعتیاد (سردرد های مداوم، خواب آلودگی و خستگی مزمن) در فرد ایجاد گردد.

2) کاهش اشتها

نوشابه های انرژی زا حاوی مقادیر بالای قند هستند (مقداری معادل یا بیشتر از قند موجود در نوشابه های معمولی). مصرف زیاد قند، معده کودک را پر نموده و اشتهای او را برای مصرف غذا های دیگر کم می نماید. بعلاوه، مقادیر بالای کافئین موجود در نوشیدنی های انرژی زا می تواند سیستم عصبی سمپاتیک را تحریک کند و باعث افزایش سیری و کاهش گرسنگی گردد.

3) کم آبی بدن

کافئین علاوه بر محرک بودن، اثر ادرارآوری نیز دارد. از این رو، مصرف بیش از حد کافئین، به ویژه زمانی که کودک یا نوجوان در حال اجرا فعالیت های شدید در آب و هوای گرم است، دفع مایعات از بدن را افزایش می دهد و باعث کم آبی بدن می گردد. دفع سدیم به وسیله ادرار هم از دیگر اثرات فیزیولوژیکی مصرف کافئین است که کم آبی بدن را شدیدتر می نماید.

4) پوسیدگی دندان

نوشیدنی های انرژی زا PH پایین و قند بالایی دارند. این دو فاکتور باعث فرسایش مینای دندان شده و به مرور منجر به پوسیدگی دندان در بچه ها می شوند. نوشابه های انرژی زا بیشتر از نوشیدنی های ورزشی قدرت تخریب مینای دندان را دارند. بچه های که چنین محصولاتی را مصرف می نمایند باید ظرف حداکثر نیم ساعت پس از مصرف، دندان هایشان را مسواک بزنند.

منبع: فرارو
انتشار: 29 دی 1400 بروزرسانی: 29 دی 1400 گردآورنده: ipten.ir شناسه مطلب: 1919

به "چهار ضرر نوشیدنی های انرژی زا برای نوجوانان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چهار ضرر نوشیدنی های انرژی زا برای نوجوانان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید