طرز تهیه دلمه بادمجان با گوشت چرخ نموده لذیذ

به گزارش ایپتن، طرز تهیه دلمه بادمجان با گوشت چرخ نموده جزو خوشمزه ترین رسپی های مجلسی و ساده است. شما می توانید این غذای ایرانی با گوشت چرخ نموده را به عنوان غذای نونی و تهیه کنید. طیف موادی هم که در طرز تهیه دلمه بادمجان شکم پر با گوشت چرخ نموده به عنوان یک می توانید بهره ببرید آن قدر گسترده است که به راحتی احتیاج و سلیقه خودتان را می توانید در تهیه این غذا با بادمجان اعمال کنید. در این مقاله از در مجله خبرنگاران ما طرز تهیه دلمه بادمجان با گوشت چرخ نموده به شما آموزش می دهیم. فیلم آموزش طرز تهیه دلمه بادمجان گوشت چرخ نموده را هم در این مطلب دیدن کنید.

طرز تهیه دلمه بادمجان با گوشت چرخ نموده لذیذ

طرز تهیه دلمه بادمجان با گوشت چرخ نموده در یک نگاه

برای تهیه دلمه بادمجان با گوشت چرخ نموده، در ابتدا شش عدد بادمجان را تمیز بشویید. سپس قسمت کلاهک آن را جدا کنید و داخل آن را با یک چاقوی تیز و باریک یا با یک قاشق چای خوری خالی کنید. بادمجان را در محلول آب نمک قرار دهید تا تلخی آن گرفته گردد.

برنج و لپه را بخیسانید و آنها را در ظرف های جداگانه بجوشانید تا پخته شوند. در یک قابلمه دیگر سیر داغ و پیاز داغ آماده کنید. گوشت چرخ نموده را به همراه ادویه با آنها تفت دهید. یعنی جعفری خرد شده و رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کنید و هم بزنید.

در پایان برنج و لپه را اضافه کنید و زمان بدهید تا مایه دلمه بادمجون جا بیفتند. داخل بادمجان ها را با مایه گوشت چرخ نموده پر کنید و در یک قابلمه بچینید. کمی رب گوجه فرنگی و ادویه را در میزانی آب جوش حل کنید و به قابلمه حاوی دلمه اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و زمان بدهید تا دلمه بادمجان کاملا پخته گردد.

مواد لازم برای تهیه دلمه بادمجان به روش تبریزی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
بادمجان6 عدد
گوشت چرخ نموده250 گرم
برنج1 لیوان فرانسوی دسته دار
لپه3 قاشق غذاخوری
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)1 حبه
جعفری تازهبه میزان لازم
رب گوجهبه میزان لازم
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
زعفران (دم نموده غلیظ)به میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
نان و سبزی خوردنبرای سرو با دلمه بادمجان

مدت زمان آماده سازی و خیساندن مواد اولیه: 2 ساعت

مدت زمان لازم برای تهیه دلمه بادمجان با گوشت چرخ نموده: 45 دقیقه

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه دلمه بادمجان شکم پر با گوشت چرخ نموده

دلمه بادمجان شکم پر با گوشت چرخ نموده، یک غذای نونی خوشمزه است که می توان به سادگی آن را در خانه تهیه کرد.

مرحله اول: لپه ها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه دلمه بادمجان با گوشت چرخ نموده باید لپه ها را برای مدت 2 ساعت بخیسانید. توجه داشته باشید، حجم آب باید به میزان ای باشد که سطح لپه ها را بپوشاند. سپس، لپه ها را آبکش کنید و همراه با دو لیوان آب روی حرارت بگذارید.

ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. پس از جوشیدن آب، حرارت را کم کنید و اجازه بدهید تا کاملا بپزد. پس از پخت کامل، لپه را دوباره آبکش کنید و کنار بگذارید.

برای خرید لپه می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: برنج را نیم پز کنید

همزمان با پخت لپه، برنج را نیز بشویید و چند بار آب آن را عوض کنید تا آب برنج کاملا تمیز و شفاف گردد. همراه با میزانی آب و کمی نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیم پز گردد. پس از گذشت 8 تا 10 دقیقه، برنج را امتحان کنید تا از نیم پز شدن برنج مطمئن شوید.

برای این منظور، یک دانه برنج را با یاری کفگیر بردارید و بین انگشتان تان فشار دهید. اگر اطراف برنج کاملا نرم و مغز آن سفت باشد یعنی نیم پز شده است.

برای خرید انواع برنج ایرانی و خارجی و نمک می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: بادمجان ها را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه دلمه بادمجان شکم پر با گوشت چرخ نموده باید تصمیم بگیرید که از کدام نوع بادمجان می خواهید بهره ببرید؛ بادمجان قلمی یا دلمه ای؟ ولی خیالتان راحت باشد که با هر دو مدل می توانید دلمه بادمجان درست کنید.

اگر بادمجان قلمی و باریک تر دارید، باید آن را به صورت افقی یا طولی برش بزنید و به دو نیمه مساوی تقسیم کنید و اگر بادمجان دلمه ای دارید که کوتاه تر و گردتر است، می توانید سر آن را جدا کنید، داخل بادمجان را خالی کنید و در نهایت بعد از ریختن مواد، مثل ظرف، در آن را با خلال دندان فیکس کنید.

در این مرحله بادمجان ها را بشویید و بعد از برش زدن (به شیوه دلخواه) داخلشان را خالی کنید. به میزان 2 سانتی متر ضخامت برای بادمجان نگه دارید. بادمجان ها را در آب نمک بیندازید تا آب قهوه ای آن ها گرفته گردد و در نتیجه بادمجان دیگر تلخ نباشد.

مرحله چهارم: سبزی دلمه را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه دلمه بادمجون خانگی، سبزی تازه جعفری را به دقت پاک کنید و برگ های زرد و پلاسیده و ساقه های ضخیم آن را جدا کنید و دور بریزید. برگ های تازه سبزی را در چند مرحله بشویید تا تمام آلودگی ها و گل و لای آن رفع گردد. سپس، آن ها را در آبکش بریزید و صبر کنید تا همه آب اضافی خارج گردد.

حالا، سبزیجات را روی یک دستمال پارچه ای تمیز یا حوله کاغذی قرار دهید تا کاملا خشک شوند. در نهایت، با استفاده از یک چاقوی تیز آن ها را ساطوری کنید. سبزی دلمه بادمجون احتیاجی نیست که خیلی ریز گردد.

مرحله پنجم: سیر داغ و پیاز داغ را آماده کنید

در ادامه یک عدد پیاز را پوست بگیرید و بشویید. پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. یک حبه سیر را نیز پوست کنده و بشویید و آن را با سیر له کن یا با رنده ریز به شکل پوره در آورید.

یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و داخل آن میزان کافی از روغن بریزید. تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ گردد. سپس پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. تفت دادن پیاز را تا جایی ادامه دهید که پیازها سبک و طلایی شوند.

سیر را نیز اضافه کنید و روی حرارت ملایم تا جایی تفت دهید که عطر آن بلند گردد. سیر را حتما روی حرارت ملایم تفت دهید تا نسوزد.

شما می توانید برای تهیه روغن سرخ کردنی، سیر داغ آماده و پیاز داغ آماده به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله ششم: گوشت چرخ نموده، ادویه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید

گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و تفت دهید تا وقتی کمی تغییر رنگ داد و سرخ شد. نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و هر ادویه ای که دوست دارید، اضافه کنید و در روغن تفت دهید تا عطر آن ها بلند گردد.

2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به مواد بیفزایید. رب را نیز کاملا در روغن تفت دهید تا از خامی دربیاید و رنگ آن تیره گردد. سپس همه مواد را با یکدیگر هم بزنید. حرارت را بسیار ملایم کنید و در ظرف را بگذارید. اجازه دهید تا گوشت، طعم رب و ادویه ها را به خود بگیرد.

شما می توانید برای تهیه گوشت چرخ نموده، رب گوجه فرنگی و انواع ادویه شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هفتم: مواد داخل دلمه بادمجان را آماده کنید

در این مرحله و پس از پخت برنج و لپه، آن ها را به مواد (گوشت و سبزی دلمه) اضافه کنید. اگر حس می کنید مایه دلمه نپخته یا سفت است، به میزان 1/2 لیوان دسته دار آب جوش در تابه بریزید و حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید کمی مواد با هم بپزند. طعم مواد را بچشید تا از یکدست بودن طعم آن مطمئن شوید و در صورت لزوم نمک یا ادویه دلخواهتان را اضافه کنید.

مرحله هشتم: دلمه بادمجان را پر کنید

بادمجان ها را آب بکشید تا نمک اضافی آنها گرفته گردد و بگذارید خشک شوند. مواد یا مایه دلمه بادمجان را داخل بادمجان ها بریزید و آن ها را پر کنید. اگر سر بادمجان ها را بریده اید، دوباره سر جایش قرار دهید و فیکس کنید و اگر از پهنا برش زدید می توانید به صورت افقی نگه دارید.

مرحله نهم: دلمه بادمجان را در سس بپزید

بادمجان ها را در یک قابلمه بچینید. 2 قاشق رب گوجه فرنگی و کمی نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه های دلخواه خود به همراه میزانی زعفران غلیظ دم نموده را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. به میزان 1 لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست گردد. سس به دست آمده را در قابلمه بریزید و اجازه دهید جوش بیاید و غلیظ گردد. سپس حرارت را کم کنید و در ظرف را بگذارید. 15 تا 20 دقیقه زمان دهید تا دلمه روی حرارت ملایم بپزد.

شما می توانید برای تهیه زعفران به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: دلمه بادمجان و گوشت چرخ نموده را سرو کنید

پس از گذشت حدود بیست دقیقه و نرم شدن کامل مواد و پختن دلمه ها حرارت را قطع کنید. دلمه های بادمجان ها را در یک ظرف مناسب سرو کنید و با سبزی خوردن تازه آن را میل کنید. نوش جان!

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش قیمه با عطر و طعم نذری

طرز تهیه دلمه بادمجان با گوشت چرخ نموده به روش های دیگر

روش تهیه دلمه بادمجان با گوشت چرخ نموده در فر

برای تهیه دلمه بادمجان با گوشت چرخ نموده در فر، فر را قبل روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. دلمه بادمجان را مطابق با مراحل بالا آماده و داخل آن را پر کنید.

در سینی فر یک لایه ورق آلومینیومی قرار دهید، به طوری که کف و دیواره های آن را بپوشاند. دلمه ها را ظرف مناسب فر بچینید و روی آن را فویل بکشید. روی فویل چند سوراخ ایجاد کنید. 20 دقیقه ظرف را در فر قرار دهید. بعد از گذشت 20 دقیقه سینی فر را بیرون بیاورید و دلمه بادمجان با گوشت چرخ نموده را سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرین پلو مجلسی با فیلم آموزش تهیه

روش تهیه دلمه بادمجان شکم پر به روش شمالی

شمالی ها در طرز تهیه دلمه بادمجان شکم پر با رب انار کمی متفاوت عمل می نمایند و به مواد داخل دلمه بادمجان، مغز گردوی پودر شده و دانه های انار هم اضافه می نمایند. سسی هم که در طرز تهیه دلمه بادمجان شمالی استفاده می گردد، معمولا ترش یا ملس است چون بادمجان ها را در سس رب انار و ادویه می پزند.

حدود 15 دقیقه کافی است تا دلمه های بادمجان در سس و روی حرارت ملایم بپزند. حتی می توانید پوست بادمجان ها را در این روش بگیرید.

بیشتر بدانید: طرز تهیه دلمه برگ مو

دلمه بادمجان متعلق به کدام شهر است؟

هر چند دلمه بادمجان را یک غذای تبریزی و متعلق به شهرهای ترک زبان می دانند ولی شمالی ها هم آن را به شیوه مشابه درست می نمایند و به مواد مورد استفاده در طرز تهیه دلمه بادمجان، سبزی های معطر محلی و مواد دیگر اضافه می نمایند.

البته این غذا یک غذای محبوب در سراسر جهانست و به آن stuffed eggplant گفته می گردد. در کشورهای مختلف جهان مثلا ایتالیا، آلمان و … هم با مواد مختلف و البته به روش مشابه درست می گردد.

بیشتر بدانید: طرز تهیه دلمه کلم برگ تبریزی

نکات مهم در تهیه دلمه بادمجان با گوشت چرخ نموده

  • در صورت دلخواه می توانید از گوشت بادمجان که آن را خالی نموده اید، در مواد مورد استفاده در طرز تهیه دلمه بادمجان هم بهره ببرید. گوشت بادمجان را می توانید به صورت رنده یا نگینی خرد شده به مواد اضافه و سرخ کنید.
  • پوست بادمجان ها را نگیرید چون تا حدی باعث حفظ شکل و شمایل دلمه بادمجان خواهند شد. فقط در صورت دلخواه می توانید به شیوه دلخواهتان به صورت راه راه یا شطرنجی طرح بدهید.
  • موقع بیرون آوردن مغز و گوشت بادمجان، مراقب باشید دیواره و ته بادمجان را سوراخ نکنید.
  • اگر قسمت سر بادمجان را بریده اید و می خواهید مواد را داخل بادمجان بریزید دقت داشته باشید که میزان زیادی مواد را داخل بادمجان نفشارید. چون لپه و برنج بعد از پخت، حجیم تر می شوند و احتمال باز شدن و ترکیدن بادمجان وجود دارد.
  • در کنار بادمجان شکم پر می توانید گوجه فرنگی یا فلفل دلمه را هم مانند بادمجان خالی کنید و داخل آن ها را هم از مواد دلمه بریزید و با آن ها هم دلمه گوجه فرنگی و فلفل دلمه شکم پر درست کنید.
  • در طول مدتی که دلمه ها در حال پخت هستند، چند بار از سس گوجه فرنگی، روی دلمه بریزید تا دلمه ها خشک نشوند.
  • اگر در طرز تهیه دلمه بادمجان می خواهید از گوشت مرغ بهره ببرید، از قسمت فیله یا سینه مرغ بهره ببرید و بعد از پخت با ادویه ها، آن را ریش ریش کنید.
  • می توانید روی دلمه بادمجان را با میزانی پنیر پارمسان یا پنیر پیتزا بپوشانید.
  • به دلخواه از ترکیب شکر و سرکه در تهیه سس دلمه می توانید بهره ببرید تا طعمی ترش و شیرین پیدا کند.

فوت و فن های خوشمزه شدن دلمه بادمجان شکم پر

از چه نوع بادمجانی در تهیه این نوع از دلمه بادمجون شکم پر استفاده کنم؟

در طرز تهیه دلمه بادمجان می توانید هم از بادمجان قلمی و هم از بادمجان دلمه ای بهره ببرید و نگران تخم های بادمجان نباشید چون قرار است داخل آن را خالی کنید.

آیا می توان از سویا در طرز تهیه بادمجان شکم پر استفاده کرد؟

اگر گیاه خوار هستید یا به هر دلیلی تمایل به استفاده از گوشت چرخ نموده ندارید، می توانید گوشت چرخ نموده را حذف و با سویا جایگزین کنید. سویا را از قبل بخیسانید تا نفخ آن گرفته گردد و سپس با پیاز داغ و سیر داغ مثل گوشت چرخ نموده تفت دهید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 30 بهمن 1403 بروزرسانی: 30 بهمن 1403 گردآورنده: ipten.ir شناسه مطلب: 2399

به "طرز تهیه دلمه بادمجان با گوشت چرخ نموده لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دلمه بادمجان با گوشت چرخ نموده لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید