پایتخت منطقه نوآوری می گردد

به گزارش ایپتن، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: با شکل گیری محیط مساعد کسب وکارهای دانش بنیان و استارتاپی اطراف دانشگاه صنعتی شریف و سایر نقاط پایتخت، تهران با تبدیل شدن به بستری مناسب برای شکوفایی خلاقیت نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده، به یک منطقه نوآوری بدل خواهد شد.

پایتخت منطقه نوآوری می گردد

به گزارش خبرنگاران، سورنا ستاری در آیین افتتاح باشگاه کسب و کار دانش بنیان (باکس) با اشاره به فراهم آوری محیط مناسب کسب و کارهای دانش بنیان استارت آپی اظهار کرد: از اولویت های جدی معاونت علمی ایجاد زیرساخت هایی برای شرکت های دانش بنیان و استارت آپی است تا از فضاهای متروک شهری موجود و اماکن تعطیل گردیده با همکاری شهرداری تهران به بهترین نحو برای استقرار این کسب و کارها استفاده گردد.

وی اضافه کرد: گام های بسیار مثبتی پیموده گردیده تا با شکل گیری این زیستن و توسعه مکان های استارت آپی در سطح شهر، تهران به عنوان پایتخت و الگوی استارت آپی به یک منطقه فناوری بدل گردد.

الگویی موفق برای رونق کسب و کارهای دانش بنیان و استارت آپی اطراف دانشگاه ها

ستاری، شکل دریافت کسب و کارهای دانش بنیان و استارت آپی اطراف دانشگاه های مادر و بزرگ از جمله دانشگاه صنعتی شریف را الگوی موفق برای توسعه محیط مساعد کسب و کارهای دانش بنیان دانست و اضافه کرد: این محوطه اکنون به یک برند شناخته گردیده و درج گردیده است و الگوی موفق است؛ تغییر محیط فیزیکی به نفع نوآوری و فناوری به شمار می رود به طوری که در حال حاضر بیش از 450 شرکت در منطقه نوآوری شریف استقرار دارد و ارزش اضافه نموده ایجاد می نماید.

وی اضافه کرد: براساس این الگو، دانشگاه ها باید با حمایت از زیست بوم نوآوری، بخشی از درآمد خود را از محل توسعه شرکت های دانش بنیان و استارت آپی و کارآفرینان دانشگاهی کسب نمایند.

ضرورت ایجاد محیط مساعد کسب و کارهای دانش بنیان و استارت آپی

رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان ، با تأکید بر ضرورت حرکت به سوی ترویج تفکر ایجاد کارخانه های نوآوری در کشور، اضافه کرد: در حال حاضر یک منطقه نوآوری اطراف دانشگاه شریف ایجاد گردیده است و پارک علم و فناوری این دانشگاه، امکانات خود را به صورت نرم افزاری در اختیار شرکتهای دانش بنیان و استارت آپ ها قرار می دهد.

وی با اشاره به اهمیت ایجاد محیط مساعد برای کسب و کارهای دانش بنیان و استارت آپی ادامه داد: تفکر پارک علم و فناوری دیگر معطوف به یک فضای فیزیکی نیست، بلکه بیشتر جنبه نرم افزاری و فرهنگ این پارک ها مبتنی بر ایجاد یک فضای مساعد برای شکوفایی نوآوری نیروی انسانی خلاق و تحصیل نموده می تواند موجب خلق ارزش اضافه نموده و ایجاد اشتغال گردد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، ظرفیت خارق العاده نیروی انسانی جوان و تحصیلنموده را ظرفیتی برای ترویج فرهنگ پارک علم و فناوری دانست و اضافه کرد: باید بتوانیم با ترویج فرهنگ دانش بنیان و استارت آپی به بهترین نحو از این ظرفیت استفاده نموده و جوانان را با آسیب های تکیه به استخدام دولتی و مضرات این تفکر برای نوآوری و خلاقیت آنان آشنا کنیم.

ستاری به برنامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ارائه خدمات حمایت به شرکت های خلاق اشاره نمود و اضافه کرد: شرکت های دانش بنیان به خوبی از تسهیلات قانون حمایت از این شرکت ها بهره مند می شوند، اما تعداد زیادی از شرکت ها وجود دارند که خلاقیت و نوآوری دارند اما از لحاظ فناوری و پیچیدگی برای دانش بنیان شدن برخوردار نیستند و فارغ التحصیلان دانشگاهی جذب این شرکت ها می شوند که در برنامه معاونت علمی و فناوری برای توسعه شرکت های خلاق، این شرکت ها نیز مورد حمایت قرار می گیرند.

ایجاد بستری برای توسعه کسب و کارهای دانش بنیان

بر اساس این گزارش، باشگاه کسب و کار دانش بنیان که با سرمایه گذاری بخش خصوصی، مشارکت پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف و حمایت زیرساختی معاونت علمی و فناوری ایجاد گردیده است، زیست بومی را در کنار دانشگاه صنعتی شریف شکل می دهد تا فضای لازم برای حضور بخش خصوصی، صندوق های سرمایه گذاری، صاحبان کسب و کار و ایده های نوآور به منظور کسب و کارهای دانش بنیان و استارت آپی فراهم گردد.

بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی، ایجاد یک بستر فعال در راستای توسعه کسب وکارهای نوپا، ایجاد مرکزی برای برگزاری رویدادهای فناورانه، حمایت شرکت های در حال رشد و کمک به توسعه فضای سرمایه گذاری فناورانه و حضور صنایع از اهداف این مرکز عنوان گردیده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 11 آبان 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: ipten.ir شناسه مطلب: 40

به "پایتخت منطقه نوآوری می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پایتخت منطقه نوآوری می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید