درمان جوش با استفاده از روش های دارویی و خانگی
به گزارش ایپتن، درمان جوش هم با استفاده از روش های دارویی میسر می باشد و هم با استفاده از روش های خانگی. برای خلاص شدن از جوش، باید مراقبت های زیادی از پوست های مستعد جوش انجام داد. بعضی از دارو ها در فرایند کاهش جوش موثر واقع می شوند. در ادامه به بررسی روش های درمان جوش می پردازیم.
آیا محصولات ضد آکنه مفید هستند؟ خبر خوب این است که دارو های بسیار موثری برای درمان جوش و آکنه وجود دارد. طبق گزارش آکادمی پوست آمریکا، تقریبا هر فردی که دارای آکنه باشد، می تواند درمان شود و مهم نیست که شدت این آکنه ها به چه میزان است.
اما مصرف این داروهای درمان آکنه، به ویژه برای یک نوجوان، می تواند نگرانی هایی را برای او و والدینش ایجاد کند. آیا این دارو ها واقعا موثر هستند؟ چه مدت لازم است تا مصرف شوند؟ چه عوارض جانبی دارند؟
آگاهی داشتن از چگونگی بروز آکنه
دقیقا چه چیزی باعث بروز آکنه می شود؟ زمانی که سلول ها و چربی های طبیعی پوست، فولیکول های مو را بر روی پوست می بندند، جوش یا آکنه بروز می کند. باکتری ها به درون فولیکول ها راه پیدا کرده و باعث آسیب می شوند. زمانیکه سلول های ایمنی بدن به باکتری ها حمله می کنند نتیجه این نبرد، آکنه است که معمولا با تورم، قرمزی و جوش همراه است.
دارو های آکنه به روش های مختلف باعث قطع شدن این فرآیند می شوند. بعضی از کرم های ضد جوش باعث جدا شدن فولیکول ها می گردند. آنتی بیوتیک ها، باکتری هایی را که به درون فولیکول ها نفوذ می کنند، می کشند. قرص ایزوتریتینون، تولید چربی، بسته شدن فولیکول ها، التهاب و باکتری هایی که باعث آکنه می شوند را کاهش می دهد.
در واقع می توان گفت بهترین درمان برای آکنه وجود ندارد و بعضی با اینکه از یک محصول ضد آکنه خوب استفاده می کنند ولی باز هم برای کنترل آکنه نیاز به استفاده از ترکیبات موثرتری دارند.
استفاده از دارو های موضعی برای درمان جوش
برای درمان جوش، چه خفیف و چه شدید، پزشک ممکن است دارو های موضعی تجویز کند؛ به این معنی که آن ها را مستقیما باید روی پوست خود بگذارید. برای درمان آکنه شدیدتر، این شیوه درمانی را با روش های دیگر ترکیب می کنند. درمان های موضعی به اشکال مختلفی از جمله کرم، لوسیون، ژل و پد استفاده می شود. بعضی از انواع این داروهای موضعی عبارتند از:
آنتی بیوتیک های موضعی
این دارو های ضد آکنه می توانند بعضی از باکتری ها را که باعث قرمزی و التهاب پوست می شوند، از بین ببرند. نمونه هایی از این آنتی بیوتیک ها عبارتند از:
- کلیندامایسین و اریترومایسین
- رتینوئید های موضعی
کرم های رتینوئید از ویتامین A. تهیه می شوند. آن ها باعث جداسازی فولیکول ها شده و به آنتی بیوتیک های موضعی نیز کمک می کنند تا نتیجه بهتری حاصل شود. نمونه هایی از این کرم ها عبارتند از:
- آویتا
- دیفرین
- ریتین آ.
- تازوراک
دیگر دارو های موضعی
بعضی دیگر از دارو ها وجود دارند که بسیار قویتر می باشند. این دارو ها شامل موارد زیر می باشند:
- اسید آزلئیک
- بنزوئیل پراکسید
- داپسون
- درمان های مبتنی بر گوگرد
این نوع از داروها، به کاهش تورم و جلوگیری از رشد باکتری ها کمک می کنند. بعضی از کرم های تجویز شده، شامل دو یا چند ماده فعال هستند. عوارض جانبی این درمان ها معمولا کم و محدود به پوست می شود. این عوارض جانبی شامل گزگز پوست، قرمزی، سوزش و پوسته پوسته شدن است. کرم های رتینوئید می توانند پوست را به نور خورشید حساس کنند بنابراین هنگام استفاده از این درمان ها، مهم است که کمتر در معرض نور خورشید باشید، بویژه بین ساعات 10 صبح تا 2 بعد از ظهر.
به طور منظم از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید و پوست خود را با پوشیدن یک پیراهن آستین بلند، شلوار و یک کلاه بزرگ از نور خورشید حفظ کنید. مراقب باشید که هیچ رتینوئید موضعی را در اطراف دهان، بینی یا چشم خود استفاده نکنید.
درمان جوش با داروهای خوراکی
برای موارد متوسط تا شدید آکنه، متخصص پوست ممکن است دارو هایی را تجویز کند که به صورت خوراکی باشند. در اینجا بعضی از انواع آن را ذکر می کنیم.
آنتی بیوتیک های خوراکی
برای درمان آکنه های شدید، آنتی بیوتیک های مصرفی روزانه، می توانند به کشتن باکتری ها کمک کرده و تورم را کاهش دهند. این دارو ها معمولا برای دوره های 6 ماه یا کمتر تجویز می شوند. با گذشت زمان، باکتری به یک نوع آنتی بیوتیک خاص ممکن است مقاومت نشان دهد. در صورت بروز این مسئله، پزشک داروی دیگری را جایگزین می کند. عوارض جانبی آنتی بیوتیک های خوراکی به نوع دارو بستگی دارد اما می تواند مشکلاتی مانند ناراحتی معده، سرگیجه، تغییرات رنگ پوست و حساسیت به نور خورشید را ایجاد کند.
داروی تتراسایکلین می تواند باعث زرد شدن دندان ها شود و بر شکل استخوان ها تاثیر بگذارد، بنابراین برای بچه ها زیر 14 سال و زنان باردار توصیه نمی شود. دارو های داکسی سایکلین و میتوسایکلین نیز برای این دو گروه تجویز نمی شود.
ایزوتریتینوئین یا آکوتان
ایزوتریتینوئین دارویی قوی از گروه رترینوئید ها است و برای آکنه های شدید تا متوسط که با سایر درمان ها کنترل نمی شوند، استفاده می شود. این دارو این دارو که به صورت کپسول خوراکی، بیشتر با نام های تجاری روآکوتان (Roaccutane) و آکوتان عرضه می شود، می تواند چربی غدد پوستی را کاهش دهد. همچنین باعث کاهش التهاب شده و فولیکول های مو را مسدود می کند. این دارو را می توانید به مدت چند ماه، 1 یا 2 روز در هفته استفاده کنید. شایع ترین عوارض جانبی شامل خشکی پوست، چشم ها، دهان، لب ها و بینی است.
سایر عوارض جانبی عبارتند از:
- خون دماغ
- درد
- کاهش دید در شب
- حساسیت به نور
- تغییرات در میزان تری گلیسرید
- تغییرات در عملکرد کبد
عوارض جانبی بسیار شدید بر اثر مصرف این دارو بسیار نادر است اما با این حال می تواند در زنان باردار باعث نقص جدی در جنین شود. کسانی که از این دارو استفاده می کنند باید به صورت دوره ای، آزمایشات خون انجام دهند.
بسکمک از نوجوانان و والدینشان، نگران تاثیرات روانشناختی داروی ایزوتریتینوئین هستند. اما چه ارتباطی بین مصرف این دارو با بیماری های روانشناختی وجود دارد؟
کارشناسان می گویند بعضی از افرادی که از داروی ایزوتریتینوئین استفاده می کنند، افسردگی حاد با گرایش به خودکشی دارند؛ ولی کسی علت آن را نمی داند.
واقعیت این است که افسردگی در افراد مبتلا به آکنه، بدون در نظر دریافت نوع درمان، بسیار رایج است و اگر والدین در پسر یا دختر خود، تغییرات خلق و خو، عصبانیت و از دست دادن علاقه به دوستان یا چیز هایی که معمولا از آن لذت می برده اند را مشاهده کردند، باید به یک پزشک مراجعه کنند.
بیشتر بدانید: علایم افسردگی شدید چیست؟
درمان های هورمونی
در بعضی از دختران نوجوان وجود آکنه و جوش صورت به هورمون های آندروژن آن ها مربوط می شود. برای درمان این نوع آکنه پزشک ممکن است قرص های ضدبارداری یا اسپیرو نولاکتون را تجویز کند. عوارض جانبی درمان هورمونی شامل پریود های نامنظم، حساسیت سینه ها، سردرد، لخته های خونی، فشار خون بالا و خستگی است.
پیروی از نسخه تجویز شده جهت درمان آکنه
مهم است که در نوع درمانی که پزشک تجویز کرده، وقفه ای ایجاد نکنید و به صورت روزانه از نسخه پیروی کنید. دارو ها را داخل کابینت قرار ندهید بلکه در جایی بگذارید که بتوانید آن ها را ببینید. اگر یادداشت یا علامت هشدار دهنده ای باعث می شود که دارو را به موقع مصرف کنید، حتما از این علائم استفاده کنید.
از چند روش درمانی همزمان استفاده نکنید
اگر پزشک یک درمان خاص آکنه را برای شما تجویز می کند، از دیگر دارو ها یا درمان های خانگی، استفاده نکنید. بعید نیست که شرایط آکنه را بدتر و شدیدتر کنند.
به جنگ آکنه بروید: درمان آکنه بلافاصله، نتیجه مطلوب را به شما نخواهد داد. برای مشاهده نتیجه درمان جوش باید 6 تا 8 هفته صبر کنید و حتی ممکن است بیش از 6 ماه طول بکشد تا پوست کاملا از آکنه پاک شود.
درمان های خانگی برای درمان جوش
1. استفاده از پوست موز
از دارو های موثر خانگی در درمان جوش صورت می توان به پوست موز اشاره کرد. تمام آن چیزی که برای استفاده از این ماسک نیاز دارید، تنها یک موز است.
روش استفاده:
ابتدا موز را پوست گرفته و آن را میل کنید.
پوست موز را به صورت دورانی بر روی پوست صورت خود بکشید
حدود 30 دقیقه صبر کنید و سپس صورت خود را با آب ولرم بشویید.
2. ماسک آووکادو و عسل
مواد لازم:
یک قاشق غذاخوری عسل
یک عدد آووکادو
روش استفاده:
صورت خود را با آب تمیز بشویید.
سپس آن را خشک کنید.
قسمت داخلی آووکادو را در آورده و ریز خرد کنید.
سپس با 1 قاشق عسل خوب مخلوط کرده و با پشت قاشق مخلوط را له کنید.
این کار را تا زمانیکه مخلوط به شکل خمیر در بیاید ادامه دهید.
سپس آن را به مناطق آسیب دیده پوست خود اعمال کنید.
به مدت 15 - 25 دقیقه صبر کنید تا روی پوست بماند.
در نهایت، صورت خود را با آب گرم بشویید و خشک کنید.
بسته به نوع پوست تان، می توانید از مرطوب کننده نیز استفاده کنید.
3. انگور
یکی دیگر از بهترین دارو های موضعی برای درمان آکنه، استفاده از انگور است.
2 - 3 حبه انگور را دو نیم کنید.
سپس آن ها را بر روی صورت و گردن خود بمالید.
حدود 10 تا 15 دقیقه صبر کنید.
سپس با آب سرد شستشو دهید.
این کار را روزانه، انجام دهید تا علائم بهبودی را ببینید.
4. نشاسته ذرت
یکی از بهترین ماسک های خانگی که می توانید برای درمان جوش استفاده کنید، نشاسته ذرت است. برای درست کردن این ماسک، کافی است کمی از نشاسته ذرت را با آب گرم به خوبی مخلوط کرده و به مدت 20 - 30 دقیقه بر روی پوست خود بگذارید. سپس با آب گرم بشویید. پس از چندین بار استفاده از این ماسک، شاهد صاف شدن پوستتان خواهید بود.
5. گلاب و چوب صندل
این یکی از بهترین درمان های خانگی برای جوش صورت است. در یک کاسه، چوب صندل را با گلاب مخلوط کنید. قبل از رفتن به رختخواب این مخلوط را به صورت خود بمالید و صبح روز بعد، صورت خود را بشویید.
6. نمک و روغن زیتون
روغن زیتون دارای مواد ضد عفونی کننده و ضد باکتری است که نقش مهمی در پیشگیری از التهاب آکنه ایفا می کنند.
نیمی از قاشق چای خوری روغن زیتون و کمی نمک را در یک کاسه تمیز مخلوط کنید. قبل از اینکه مخلوط نمک و روغن زیتون را به صورت خود بمالید، صورت خود را بشویید. پس از مالیدن ماسک به صورت، حدود 10 دقیقه صبر کنید و کاملا با آب گرم، صورت خود را شستشو دهید.
7. آسپرین
2-3 عدد قرص آسپرین را خوب خرد کرده و با دو برابر آب گرم مخلوط کنید. مطمئن شوید که خمیر بدست آمده غلیظ باشد.
خمیر را بر روی آکنه ها زده و به مدت 10 - 15 دقیقه صبر کنید.
سپس صورت خود را با آب سرد بشویید.
دقت کنید از این ماسک تنها یکبار در هفته، بیشتر استفاده نکنید.
بیشتر بدانید: روش تهیه ماسک آسپرین برای پوست صورت + خواص ماسک آسپرین
8. خیار
خیار تاثیر زیادی بر روی سلامتی پوست دارد. خیار سرشار از پتاسیم و ویتامین ها بوده و باعث صاف شدن و روشنی پوست می شود.
برای به کار بردن ماسک خیار، کافی است خیار را به صورت حلقه های بسیار نازک، برش داده و بر روی پوست خود بگذارید. روش دیگر برای استفاده از خیار، این است که آب خیار را گرفته و به پوست خود بمالید. به مدت 10 الی 15 دقیقه صبر کرده و سپس صورت خود را با آب سرد بشویید. دقت کنید که قبل از استفاده این ماسک، پوست صورت خود را کاملا شسته و تمیز کنید.
نقش خود در درمان را به خوبی ایفا کنید
به توصیه های پزشک به ویژه در استفاده از پاک کننده ها و مرطوب کننده ها گوش دهید. از مواد آرایشی که حاوی روغن هستند و محصولات مخصوص مو که می توانند باعث بسته شدن منافذ پوست شوند و آکنه را تشدید کنند، اجتناب کنید. شاید مقاومت در برابر وسوسه استفاده از این مواد سخت باشد اما به این فکر کنید که مصرف آن ها می تواند منجر به عفونت و زخم در پوست شما شود.
با پزشک خود همکاری کنید
اگر درمان جواب نداد، از پا ننشینید و خسته نشوید. ممکن است کمی طول بکشد تا روش درمانی صحیحی را پیدا کنید. مراجعه به پزشک و صحبت درمورد دیگر گزینه های درمانی، می تواند برایتان مفید باشد. به یاد داشته باشید با درمان مناسب، هر نوع جوش و آکنه ای را می توانید معالجه کنید.
پیشنهاد می کنم، مقاله از بین بردن جوش سرسیاه با 8 مخلوط طبیعی را هم مطالعه کنید.
برگرفته از: effectiveremedies , webmd
منبع: setare.com