یک موزه زیر آبی در دیواره بزرگ مرجانی استرالیا افتتاح خواهد شد
به گزارش ایپتن، جیسون دیکِرز تیلور، موزه جدیدی به نام هنر زیر آب را در دیواره بزرگ مرجانی استرالیا افتتاح خواهد نمود که هدف از آن تغییر نگرش مردم نسبت به اقیانوس ها و محافظت هرچه بیشتر از آن ها است.
جیسون دیکِرز تیلور (Jason deCaires Taylor)، هنرمندی است که مجسمه های خود را در زیر آب های سواحل اندونزی، مالدیو و جزایر قناری به نمایش گذاشته است و اکنون میخواهد این روش منحصربه فرد را در دیواره بزرگ مرجانی استرالیا اجرایی کند.
موزه نو تیلور به نام هنر زیر آب که در ماه دسامبر افتتاح می گردد، اولین پروژه بزرگ مجسمه سازی او در نیم کره جنوبی زمین است و قطعات میان کشندی و کاملاً غوطه ور در آب را به نمایش خواهد گذاشت که با جزر و مد آب، اثر کاملی می شوند. این هنر چیدمان در سراسر کوئینزلند نظیر منطقه دیواره بزرگ مرجانی، جزیره مغناطیسی، جزیره نخل، جزیره مغناطیسی و تاونزویل اجرا خواهد شد.
اولین قطعه از آثار جیسون دیکِرز تیلور به نام آژیر پنج متری اقیانوس در ماه دسامبر به نمایش درمی آید که یک مجسمه خورشیدی از دختری بومی است که با دمای آب، تغییر رنگ می دهد؛ او برای این اثر از داده های ایستگاه های آب وهوایی واقع در دیواره بزرگ مرجانی استفاده نموده است. مرحله دوم هنر چیدمانی او، گلخانه مرجانی است که یک سازه 12 متری در زیر آب شامل گلخانه ها، ساقه های ارگانیک و... است و منظره ها دریایی اطرافش را احاطه نموده اند.
گلخانه مرجانی نه تنها یک فضای هنری، بلکه یک مرکز آموزشی زیر آب نیز محسوب می گردد که به عنوان زیستگاهی زنده برای حیات دریایی طراحی شده است و سازه اسکلتی آن شرایط مناسبی برای رشد و شکوفایی مرجان ها فراهم می نماید.
هر دو قطعه هنری جیسون تیلور به وضوح به بحران تغییرات اقلیمی پرداخته است و از عزم و اراده این هنرمند برای نشان دادن شرایط اضطراری این موضوع به مخاطبان بیشتر حکایت دارد. او می گوید:
اقیانوس های ما به سرعت در حال تغییر هستند و خطرات بزرگی نظیر افزایش دمای آب، اسیدی شدن آب و مقادیر زیاد آلودگی که وارد این سیستم می گردد، آن ها را تهدید می نماید. هدف از ایجاد موزه در زیر آب تا حدودی برای تغییر سیستم ارزشی مان بوده است تا بستر دریا را به عنوان امری مقدس قلمداد نموده، از آن محافظت کنیم و در برابرش بی تفاوت نباشیم.
به علت گرمایش جهانی، دمای آب اقیانوس ها افزایش یافته و سفیدشدگی مرجانی در بیشتر موارد منجر به کاهش چشمگیر تولیدمثل مرجان ها شده است.
منبع: کجارو / lonelyplanet