ویزای نخبگان آمریکا به چه کسانی تعلق می گیرد؟

به گزارش ایپتن، ویزای نخبگان آمریکا، به پژوهشگران، اساتید برجسته دانشگاه، هنرمندان و ورزشکاران و مدیران ارشد که دارای دستاوردهای ویژه در زمینه های فعالیت خود هستند، تعلق می گیرید و مهاجرت به آمریکا به وسیله اخذ اقامت دائم و گرین کارت آمریکا را برایشان فراهم می نماید. این افراد با توانایی های برتر که تحت عنوان افراد نخبه شناخته می شوند، با ارائه جوایز و مدارکی که کسب نموده اند می توانند برای اقامت و مهاجرت به آمریکا اقدام کنند. افرادش نخبه بسته به سوابق حرفه ای و هدف شان از ورود به آمریکا، برای اخذ ویزای O-1 که ویزای موقت است و یا ویزای EB-1 که ویزای دائم آمریکا است، درخواست می دهند. در ادامه این مقاله به تعریف هر یک از این ویزاها و شرایط اخذ هر کدام می پردازیم.

ویزای نخبگان آمریکا به چه کسانی تعلق می گیرد؟

انواع ویزای نخبگان آمریکا

1. ویزای O

2. ویزای نخبگان آمریکا EB-1

ویزای نخبگان آمریکا EB-1

ویزای نخبگان EB-1 آمریکا به افرادی که در زمینه های علمی یا پژوهشی، کاری یا تجاری، هنری یا ورزشی دارای جوایز معتبر یا دستاوردهای برجسته هستند، تعلق می گیرد. متقاضیان دریافت این نوع ویزا، با ارائه مدارکی که نشان دهنده توانایی های استثنایی ایشان باشد، می توانند برای مهاجرت و اقامت دائم به آمریکا اقدام نمایند و پس از اخذ ویزا و ورود به آمریکا، برای دریافت گرین کارت آمریکا نیز درخواست دهند.

انواع ویزای نخبگان آمریکا (EB-1)

سه نوع ویزای EB-1 برای افراد با توانایی های برتر در حوزه های شغلی و تخصصی مختلف تعریف شده اند که هر کدام الزامات و شرایط خاص خود را دارند.

EB-1A: افراد با توانایی فوق العاده

پژوهشگران و اساتید برتر دانشگاه ها، ورزشکاران و هنرمندان و مدیران برتر در تجارت می توانند برای این نوع ویزا اقدام نمایند. متقاضیان دریافت این نوع ویزا به پیشنهاد کاری یا جاب آفر احتیاج ندارند.

شرایط ویزای نخبگان EB-1A

برندگان جوایز بین المللی جهانی مانند دانشمندان برنده جایزه نوبل، ورزشکاران دارنده مدال المپیک، هنرمندانی که پیروز به کسب جایزه گرمی یا اسکار شده اند، با ارائه همان دستاورد واجد شرایط دریافت ویزای نخبگان می شوند. با این حال سایر افرادی که دارای دستاورد و تخصص های قابل توجه در زمینه حرفه ای خود هستند نیز می توانند برای این نوع ویزا درخواست دهند. ارائه مدارک مبنی بر کسب جوایز شناخته شده ملی یا بین المللی، عضویت در انجمن های علمی متمایز در حوزه تخصصی، حضور در تیم های داوری و ارزیابی دیگران، ارائه آثار هنری در نمایشگاه های داخلی یا بین المللی می توانند شما را واجد شرایط اخذ ویزای نخبگان نمایند.

EB-1B: محققان و اساتید برجسته

اساتید و پژوهشگران با سوابق علمی یا پژوهشی متمایز، می توانند برای دریافت گرین کارت آمریکا به وسیله این نوع ویزا اقدام نمایند.

شرایط ویزای نخبگان EB-1B

برای واجد شرایط بودن به عنوان یک استاد دانشگاه یا محقق برجسته، باید حداقل سه سال سابقه تدریس یا پژوهش (بعنوان محقق دکتری یا پسادکتری) و یک پیشنهاد کاری تمام وقت از یک کارفرما در آمریکا داشته باشید. علاوه بر این، داشتن دو مورد از شش مورد زیر بعنوان دستاورد ویژه شما را واجد شرایط می نماید:

· کسب جایزه یا جوایز مهمی در راستای دستاوردهای علمی یا پژوهشی

· عضویت و مشارکت در انجمن های مربوط به رشته تحصیلاتی و کوشش در جهت ارتقا توانایی های علمی

· انتشار مطالبی در خصوص دستاوردهای شما

· مشارکت در هیات داوری برای ارزیابی و داوری سایرین

· مشارکت های علمی یا تحقیقاتی با سایر محققان

· انتشار و تالیف مقالات یا کتب علمی و معتبر بین المللی

EB-1C: مدیر یا کارفرمای شرکت های چندملیتی

مدیران یا کارفرمایان شرکت های چندملیتی در صورتی که حداقل یک سال، در سه سال قبل از درخواست ویزا را در شرکت مادر یا یکی از شعب بین المللی یک شرکت آمریکایی، مشغول به فعالیت بوده اند، واجد شرایط دریافت گرین کارت آمریکا می باشند. متقاضیان این نوع ویزا باید از یک کارفرمای آمریکایی که حداقل یک سال در ایالات متحده آمریکا فعالیت تجاری داشته است، پیشنهاد شغلی یا جاب افر دریافت نموده باشند.

ویزای O-1

ویزای موقتی O به پژوهشگران برتر علمی، هنرمندان و فعالان صنعت سینما و تلویزیون، ورزشکاران تعلق می گیرد که دارای دستاوردهای برتر در سطح ملی یا بین المللی هستند. این نوع ویزا به نام ویزای نخبگان یا ویزای هنرمندان نیز شناخته می گردد و به پیشنهاد شغلی یا جاب آفر از یک کارفرما در آمریکا احتیاج دارد. ویزای O1 بر اساس تخصص و زمینه فعالیت حرفه ای متقاضی، به دو نوع O-1A و O-1B تقسیم می گردد.

ویزای O-1A

این نوع ویزا به پژوهشگران، ورزشکاران و مدیران با توانایی های برتر و ویژه تعلق می گیرد.

ویزای O-1B

افرادی که در عرصه های هنری و یا در صنعت فیلم و تلویزیون دارای جوایز و دستاوردهای ملی یا بین المللی هستند، می توانند برای دریافت این نوع ویزا درخواست دهند.

افرادی که ویزای O-1 را دریافت می نمایند، می توانند برای آوردن بچه ها و تحت شرایط معین پرسنل خود نیز اقدام نمایند.

سخن پایانی

ویزای نخبگان آمریکا به افرادی تعلق می گیرد که در زمینه حرفه و فعالیت خود دارای توانایی های فوق العاده ای هستند. افراد نخبه با ویزای EB1 ، اقامت دائم آمریکا را برای خود و اعضای خانواده کسب می نمایند، با اخذ گرین کارت و پاسپورت آمریکا، از مزایای شهروندان آمریکا از جمله دسترسی به سیستم آموزشی و بهداشتی بهره مند می شوند. متقاضیان این نوع ویزا به گواهی کار احتیاجی ندارند. در مقابل، دارندگان ویزای موقتی O1 گرچه اجازه کار در آمریکا را برای یک دوره موقت کسب می نمایند اما امکان تمدید ویزا در صورت احتیاج و حتی تبدیل آن به گرین کارت را نیز دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط اخذ ویزای نخبگان آمریکا با کارشناسان موسسه مهاجرتی معتبر رویال اپلای تماس بگیرید.

منبع: همگردی
انتشار: 4 تیر 1403 بروزرسانی: 4 تیر 1403 گردآورنده: ipten.ir شناسه مطلب: 2304

به "ویزای نخبگان آمریکا به چه کسانی تعلق می گیرد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ویزای نخبگان آمریکا به چه کسانی تعلق می گیرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید