شرایط تاسف بار خانه نیما یوشیج پس از وعده های بسیار

به گزارش ایپتن، ایسنا/ این خبر پیرامون شرایط تاسف بار خانه نیما یوشیج پس از وعده های بسیار برای شما نگارش شده است.

شرایط تاسف بار خانه نیما یوشیج پس از وعده های بسیار

جهت دریافت خدمات پتینه کاری با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

می خواستند ابروی نیما را درست نمایند، چشمش را کور کردند!

غیب شدن بازسازیگران خانه نیما را شاید از اوایل امسال گوشزد نموده بودند، خانه ای که بعضی می گویند قبل از شیوع کرونا هم دیگر بازسازیگر به چشم ندید تا 11 دی که دو نفر به ظاهر مسئول یا کارشناس به خانه سر زدند، ولی هیچکدام دلیلی برای ریزش نکردن سقفی که بیش از یک سال از شروع آوار شدنش در میانه خانه می گذرد، نیست.

خانه نیما یوشیج که در طول حدود سه سال گذشته دردسرها و حاشیه های مختلفی را تجربه کرد، از خروج از ثبت خانه گرفته تا مالکی که می خواست آن را تخریب کند و در نهایت فکر ایجاد سفره خانه به سرش افتاد تا خریدِ خانه توسط سازمان زیباسازی و قول هایی که برای بازسازی و احیای آن در خرداد سال گذشته توسط رئیس سازمان زیباسازی متبوع آن، هنوز در سکوت راهی جز متروکه شدن بیشتر ندارد و گاهی صدای اعتراضِ علاقمندان به نیما و هنرهایش این خانه از فراموشی کامل نجات می دهد.

طبق تصاویر و توضیحاتی که هر روز از فرایند بازسازی که نه، بی توجهی به این بنای تاریخی و مهم می گذرد، به نظر می رسد قصد داشتند ابروی خانه را درست نمایند، چشمش را هم کور نموده اند و حالا خانه نیما حتی نه سقف دارد و نه شیروانی.

محمد عظیمی، نیماپژوه و نماینده انجمن های دوستداران میراث فرهنگی مازندران که از زمان متروکه بودن خانه نیما نسبت به این شرایط چندین بار اعتراض نموده بود، این بار بعد از آنالیز هایی که در طول چند ماه گذشته نسبت به سرنوشت این بنای تاریخی و مکان رویداد مهم درحوزه شعر فارسی داشت، از حناچی، شهردار تهران خواست تا بدون هیچ هیاهوی تبلیغاتی، خانه نیما را از شرایط کنونی نجات دهند؛ خانه ای که در طول دو سال گذشته هر بار به دلیلی بازسازی و ساماندهی آن متوقف شده و گویا یک لایه تاریخی از آن کم می گردد.

او در ابتدای یادداشت خود نخست جمله ای را به نقل از نیما یوشیج آورده که در تمام این اراضی وسیع، یک خانه کوچک هم که اختیار آن با من باشد، ندارم و سپس یادداشت خود را اینطور ادامه داده است.

شصت و یک سال از خاموشی پدر شعر نوین ایران گذشته است، اما برای بزرگمردی که نام بلندش در لیست مشاهیر دنیا به ثبت رسیده، چه کار شایسته ای نموده ایم!

جناب آقای حناچی! نمی توان به همت بلند شما در خرید خانه نیما که فراز و فرودهایی را پشت سر گذاشته و دلهره تخریب را به نوید ایجاد موزه ای درخور یگانه خانه شاعر در پایتخت ایران تبدیل کرد، بی اعتنا باشیم. اما تا گشایش آن خانه چقدر باید منتظر بود تا وعده های سازمان زیر نظر شما و شهرداری تهران به نتیجه ای عملی برسد؟

از 10 خرداد 1398 تا به امروز چندبار وعده افتتاح خانه موزه نیما یوشیج توسط سازمان زیباسازی داده شده است؟ در 18 خرداد 1398 اعلام شد که خانه نیما یوشیج همزمان با روز میلاد این شاعر یعنی 21 آبان رسما افتتاح می گردد.

یکم آبان مدیرعامل سازمان زیباسازی اعلام نمود که بدلیل تداخلی که در انجام بعضی کارها داشتیم، نتوانستیم در نیمه نخست امسال اقدامات مورد احتیاج برای ساماندهی و تجهیز خانه نیما یوشیج را به نتیجه برسانیم.... بدلیل تداخل در بعضی از پروژه ها، مانند افتتاح خانه مینایی بعنوان موزه ولیعصر (عج) و خانه لرزاده که تصمیم بر افتتاح آنها در هفته تهران بود، فرصت برای تهیه ساماندهی خانه نیما فراهم نشد، بنابراین کوشش می کنیم خانه نیما را با کاربری فرهنگی مناسب تا انتها سال آماده کنیم.

21 آبان نیز سازمان زیباسازی به عنوان متولی بازسازی خانه نیما اعلام نمود که 24 تیم اجرایی در کار بازسازی و بازسازی خانه نیما مشغول به فعالیت هستند و ما در سازمان زیباسازی شهرداری تیمی را به کار گرفتیم تا سقف و شیروانی خانه نیما را در بازه زمانی کوتاه ایمن سازی کند، زیرا این احتمال وجود داشت با توجه به شروع بارش و وزیدن باد ریزش سقف رخ دهد. تیمی تخصصی روی بازسازی در و پنجره خانه، تیمی دیگر مشغول تراشیدن سیمان های کشیده شده روی آجرهای خانه هستند و برنامه ریزی ما به اینگونه است که دیگر تیم های بازسازی و بازسازی با پیشرفت پروژه به کار اضافه شوند.

چند روز بعد یعنی 25 آبان سیاوش صابری، عضو هیأت علمی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران و یکی از افرادی که در زمان بازسازی این بنا مسئولیت داشت، در مصاحبه ای اعلام نمود در گام اول نقشه برداری بنا را در حال اجرا دارد و یکسری اقدامات حفاظت اضطراری نظیر احیای بخشهایی از پشت بام، شبکه ناودان ها و بازسازی بخشهایی از شیروانی هایی که دچار مشکل شده بود، به جهت ضروری بودن صورت گرفته است.

17 اردیبهشت 1399 مدیر عامل سازمان زیبا سازی شهرداری تهران در تشریح آخرین شرایط بازسازی و بازسازی خانه نیما یوشیج واقع در منطقه 1 تهران با اشاره به این نکته که به همراه حجت نظری عضو شورای شهر تهران از مراحل بازسازی و بازسازی خانه نیما بازدیدی انجام شد، گفت: در حال حاضر کار بازسازی و بازسازی خانه نیما بر اساس برنامه ریزی از پیش معین شده در حال اجرا است و امیدوارم بتوانیم براساس برنامه ریزی صورت گرفته تا 3 ماه آینده کار بازسازی و بازسازی خانه نیما یوشیج را تمام کنیم.

در تاریخ 20 شهریور 99 محمد جواد حق شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران از خانه نیما بازدیدی داشته و از اینکه هیچ اتفاقی برای این خانه نیفتاده، گلایه نموده است. او طی پیامی تصویری اعلام نمود که با وجود گذشت یک سال و نیم از تملک خانه نیما یوشیج، متأسفانه همکاران من در شهرداری و حوزه مدیریت شهری نتوانسته اند تعهدات خود را در رابطه با بازسازی و آماده سازی این مجموعه براساس انتظاراتی که کمیسیون فرهنگی شورا داشت، انجام دهند. او با اظهار تأسف از اینکه برنامه برای بازسازی این خانه به کندی پیش رفته است، گفت: بخاطر این اتفاق از طرف کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران از مردم عذرخواهی می کنم، زیرا این رویکرد قابل انتظار ما نیست.

پنجم آذر نیز سمیه فدایی نژاد، سرپرست معاونت فنی و طرح های شهری سازمان زیباسازی شهر تهران پیرامون شرایط تاسف بار خانه نیما یوشیج پس از وعده های بسیار اعلام نمود که فرایند تهیه طرح آن از مهر امسال شروع شده و با توجه به احتیاجهای بنا و براساس طرحهای مشاور و همچنین به منظور جلوگیری از آسیب به بنا، عملیات حفاظت و بازسازی اضطراری شامل بازسازی و استحکام بخشی سقف و ستون های آن شروع شده است.

حق شناس اما در مصاحبه چند روز گذشته خود نسبت به رها شدن خانه نیما و عملکرد عمرانی سازمان زیباسازی می گوید: بازسازی خانه نیما شروع شده است. عملکرد سازمان زیباسازی در حوزه عمرانی هم در حد انتظار من نبوده است. درباره این سازمان هم به مشکل اقتصادی برخورد کردیم. در عین حال ساختار به شدت بروکراتیکی دارد. درباره خانه نیما وقتی تملک شکل می گیرد بازسازی آن وارد یک فرایند طولانی شده و بالا و پایین ها و سختگیری های زیادی دارد، من متوجه این فرایند نشده و تعجب می کنم. این یعنی سازمان هنوز نتوانسته با احتیاجهای شهری خود را تطبیق دهد که مسیرها بتوانند روان تر، دقیق تر و منظم تر جلو بفرایند.

جناب آقای شهردار و اعضای شورای شهر تهران که از چهره های برجسته فرهنگ و میراث کشور بوده و سوابق مدیریت کلان این بخش را سالها برعهده داشته اید!

باید از این همه تعلل تعجب کرد که با مدیریت کلان و حضور مستقیم شما، خانه شاعری دنیای پس از وعده های بسیار همچنان اسفبار است. گویا سازمان زیباسازی به هنگام تولد و خاموشی نیما به یاد این خانه می افتد. کما اینکه در شب تولد نیما شروع به تخلیه نخاله می نمایند و الوارهای چوبی را در میان حیاط قرار می دهند.

باور کنید خانه نیما احتیاج به زیباسازی ندارد و سازمان توسعه فضاهای فرهنگی که متولی چندین خانه تاریخی از جمله خانه موزه جلال آل احمد بوده، باید تجربه شایسته تری را در کارنامه خود داشته باشد.

هیاهوی تبلیغاتی و بدون عمل را دیگر نمی توان باور کرد. چگونه می گردد که در آبان 1398 عضو هیأت علمی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران اعلام می نماید که یکسری اقدامات حفاظت اضطراری نظیر احیای بخش هایی از پشت بام، شبکه ناودان ها و بازسازی بخش هایی از شیروانی هایی که دچار مشکل شده بود به جهت ضروری بودن انجام گرفته است، در حالیکه امروز از ناودان و شیروانی خبری نیست.

منبع: همگردی
انتشار: 21 بهمن 1399 بروزرسانی: 21 بهمن 1399 گردآورنده: ipten.ir شناسه مطلب: 1413

به "شرایط تاسف بار خانه نیما یوشیج پس از وعده های بسیار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرایط تاسف بار خانه نیما یوشیج پس از وعده های بسیار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید