با عملکرد شمع خودرو و زمان تعویض آن آشنا شوید

به گزارش ایپتن، اگر با ساز و کار موتورهای درون سوز آشنایی داشته باشید، حتما می دانید که انرژی این موتورها به وسیله مشتعل شدن مخلوط سوخت و هوا تامین می گردد. برای انجام عمل اشتعال این مخلوط به جرقه احتیاج داریم و برای فراوری جرقه نیز به شمع احتیاج است. بنابراین شمع ها یکی از مهم ترین قطعات در موتورهای درون سوز هستند و همانند بسیاری از قطعات دیگر، شمع خودرو نیز در فواصل معینی احتیاج به سرویس یا تعویض دارد. در این نوشتار با شمع خودرو و زمان تعویض آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

با عملکرد شمع خودرو و زمان تعویض آن آشنا شوید

وظیفه شمع خودرو

همان طور که در مقدمه گفته شد، شمع خودرو وظیفه مشتعل کردن مخلوط سوخت و هوا به وسیله یک جرقه را دارد. بنابراین در صورتی که اشتعال به درستی صورت گیرد و تمام مخلوط هوا و سوخت به انرژی تبدیل شود، موتور عملکرد صحیحی از خود بر جای می گذارد. در غیر این صورت شاهد سوختن ناقص مخلوط سوخت و هوا هستیم که علاوه بر ایجاد آسیب در موتور، موجب افزایش آلودگی هوا نیز می شود.

چرا شمع خودرو احتیاج به تعویض پیدا می نماید؟

شمع خودرو برای ایجاد جرقه از الکترود استفاده می نماید. طبیعی است که این الکترود ها پس از مدتی تمام می شوند و شمع احتیاج به تعویض پیدا می نماید. از سوی دیگر به واسطه اشتعال مخلوط سوخت و هوا، فرآورده هایی همچون دوده فراوری می شوند که در بلندمدت بر روی الکترودهای شمع خودرو رسوب می نمایند. در مواردی نیز شکستن قسمت چینی روی شمع مانع از عملکرد صحیح آن می شود.

تمامی این موارد نشان دهنده آن هستند که شمع خودرو یک قطعه مصرفی است و در فواصل معینی می بایست تعویض شود. این عدد به طور معمول در دفترچه راهنما خودرو یا وب سایت سازنده خودرو درج شده است. به طور معمول هر 50 هزار کیلومتر شمع ها باید تعویض شوند اما بعضی نمونه ها با عمر بیشتر و در حدود 90 هزار کیلومتر نیز در بازار دیده می شوند.

نشانه های خرابی شمع

شمع خودرو قطعه ای نیست که به طور مستقیم قابل مشاهده باشد، از این رو هنگام بازرسی آن ضروری است تا اندکی دست هایتان کثیف شود. به طور معمول خرابی شمع خودرو نشانه های محسوسی دارد که به شما فرا رسیدن زمان تعویض این قطعه را هشدار می دهد. این علائم عبارتند از: کاهش قابل توجه قدرت موتور، افزایش مصرف سوخت، سختی استارت خوردن موتور و یا از کار افتادن یکی از سیلندرها.

تعویض یا ترمیم؟

همان طور که گفته شد پس از حدود 50 هزار کیلومتر یا با بروز بعضی نشانه ها، احتیاج است تا با مراجعه به یک مرکز تعمیرگاهی، نسبت به تعویض شمع خودرو اقدام نمائید. با این وجود نباید شمع ها را در مدت فعالیت به حال خود رها کرد و بهتر است پس از هر 20 هزار کیلومتر، شمع ها را مورد آنالیز قرار دهید.

گاهی اوقات به واسطه رسوب دوده یا سایر مسائل، فاصله ناخواسته ای بین الکترودهای شمع ایجاد می شود که حاصل آن عدم توانایی شمع در ایجاد جرقه است. در این مواقع با استفاده از روش خاصی که فیلرگیری شمع نام دارد، فاصله ایجاد شده مابین الکترودها برطرف می شود تا این قطعه بتواند مدت زمان بیشتری به فعالیت مفید خود ادامه دهد.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 19 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: ipten.ir شناسه مطلب: 1044

به "با عملکرد شمع خودرو و زمان تعویض آن آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با عملکرد شمع خودرو و زمان تعویض آن آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید