انواع صفحه نمایش لپ تاپ کدامند؟ (راهنمای جامع)

به گزارش ایپتن، در این مطلب انواع صفحه نمایش لپ تاپ را معرفی نموده و به شما شرح می دهیم که چه مدل صفحه نمایش لپ تاپ برای شما مناسب تر است. بعلاوه به مقایسه انواع صفحه نمایش لپ تاپ نیز می پردازیم.

انواع صفحه نمایش لپ تاپ کدامند؟ (راهنمای جامع)

وقتی صحبت از خرید لپ تاپ به میان می آید، نمایشگر یک بخش بسیار مهم برای خرید محسوب می گردد؛ نوع صفحه نمایش می تواند نه تنها بر کیفیت بصری لپ تاپ، بلکه بر قابلیت حمل، عمر باتری و حتی عملکرد اصلی دستگاه شما نیز تاثیر بگذارد. چه یک کاربر حرفه ای خلاق باشید که در پی دقت رنگ هستید، چه گیمری که هوس تصاویری روان را دارد، یا دانش آموزی که مایل به یک تجربه چندرسانه ای همه جانبه است، صفحه نمایش لپ تاپ مناسب می تواند تفاوت را ایجاد کند.

اما این بدان معناست که بدانید چه چیزی در میان مجموعه ای سرگیجه آور از گزینه ها وجود دارد. از مقدار صفحه نمایش گرفته تا نسبت تصویر، از نوع پنل گرفته تا دقت رنگ، ما اینجا هستیم تا به برطرف سردرگمی پیرامون انواع صفحه نمایش لپ تاپ یاری کنیم. در این راهنما، محبوب ترین فناوری های نمایشگر، اصطلاحاتی که باید بدانید و این که کدام نمایشگرها برای موارد استفاده خاص برترین هستند، آنالیز خواهیم کرد.

بعلاوه از بخش های جداگانه یک نمایشگر گرفته تا جنبه های کیفیت تصویر که یک پنل خوب را از یک پنل بد متمایز می نماید، در این مطلب ذکر می گردد.

قطعات صفحه نمایش لپ تاپ

دانستن آناتومی صفحه نمایش لپ تاپ به شما یاری می نماید تا نه تنها نحوه عملکرد آن را درک کنید، بلکه چرا بعضی از ویژگی ها برای برترین تجربه بصری از بقیه مهمتر هستند. با کنار گذاشتن بیشتر جنبه های فنی، سه بخش اصلی را برای هر صفحه نمایش لپ تاپ پیدا خواهید کرد: پنل، نور پس زمینه و (در بسیاری از لپ تاپ ها) دیجیتایزر.

پنل

این پنل پایه و اساس نمایشگر لپ تاپ است که کیفیت و ویژگی های کلی آن را معین می نماید. انواع مختلف پنل ها، مانند IPS (سوئیچینگ درون صفحه)، TN (نماتیک پیچ خورده)، VA (تراز عمودی)، و OLED (دیود ساطع نماینده نور ارگانیک)، دارای ترکیبی از مزایا و معایب خاص خود هستند. در ادامه در خصوص آنها بیشتر شرح خواهیم داد. مواردی مانند زاویه دید، باز فراوری رنگ و زمان پاسخ بسته به فناوری پنل متفاوت محسوب می گردد.

نور پس زمینه

نور پس زمینه صفحه نمایش را روشن می نماید و بر جنبه هایی مانند روشنایی و کنتراست تاثیر می گذارد. امروزه بیشتر لپ تاپ ها از نور پس زمینه LED (دیود ساطع نور) استفاده می نمایند که بهره وری انرژی و کنترل دقیق روشنایی را فراهم می نمایند. صفحه نمایش های OLED یک استثنا هستند؛ چرا که این صفحه نمایش ها، خود تابشی هستند، به این معنی که پنل، نور خود را بدون احتیاج به نور پس زمینه جداگانه فراوری می نماید. هر صفحه دارای لایه های پخش نماینده اضافی بین پنل و نور پس زمینه است، اما این موارد هرگز در تعیینات محصول شرح داده نمی شوند و بر تصمیم خرید شما تاثیری نمی گذارند. با این حال، یک ویژگی دیگر برای انتخاب لپ تاپ بعدی خود دارید: لمس.

دیجیتایزر

لپ تاپ های صفحه لمسی دارای یک لایه دیجیتایزر اضافی به صفحه نمایش اضافه شده اند که امکان تعامل به وسیله حرکات لمسی را فراهم می نماید. یک دیجیتایزر عملکرد بصری لپ تاپ را تغییر نمی دهد، اما نحوه تعامل شما با رایانه را تغییر می دهد و امکان لمسی و اغلب ورودی قلم را فراهم می نماید. تنها نقطه ضعف این است که قابلیت لمسی معمولا قیمت بالاتری دارد. ورودی لمسی در بین لپ تاپ های ویندوزی و کروم بوک ها، به ویژه لپ تاپ های 2 در 1 قابل تبدیل یا جداشدنی که می توانند به تبلت تبدیل شوند، رایج شده، اما اپل به جای مک بوک، قابلیت لمس را تنها برای آی پدهای خود تعریف می نماید. ذخیره می نماید.

بیشتر نوت بوک ها و تبلت های اصلی از صفحه نمایش لمسی خازنی استفاده می نمایند که دیجیتایزرهای آنها به علت خواص رسانای بدن انسان، اعوجاج میدان الکترواستاتیک صفحه نمایش را هنگام استفاده از انگشت ردیابی می نمایند. صفحه نمایش لمسی صنعتی از فناوری مقاومتی استفاده می نماید که به فشار فیزیکی پاسخ می دهد؛ گزینه ا معمول برای لپ تاپ هایی که به وسیله کارگران میدانی در فضای باز یا با دست های دارای دستکش استفاده می گردد.

در حالی که ممکن است وسوسه انگیز باشد که فکر کنیم یک نمایشگر لپ تاپ به خوبی سایر نمایشگرها است، اما دنیایی از تفاوت بین برترین نمایشگرهای حرفه ای و صفحه نمایش ارزا ن تر لپ تاپ های مالی را خواهید دید.

عناصر کیفیت صفحه نمایش

برای خرید لپ تاپ باید با بسیاری از اصطلاحات مربوط به صفحه نمایش سر و کله بزنید. اگر نسبت تصویر مورد نظر خود و نوع پنل صفحه نمایش دلخواه خود را نمی دانید، هیچ مسئله ای نیست! در ادامه تمام عناصر و اصطلاحات مهم را شرح می دهیم.

انواع مقدار صفحه نمایش لپ تاپ

مقدار صفحه نمایش در حقیقت به صورت مورب از گوشه ای به گوشه دیگر مقدار گیری می گردد. مقدار های محبوب صفحه نمایش لپ تاپ عبارتند از 13.3، 14، 15.6، 16 و 17.3 اینچ که در بیشتر محصولات دیده می شوند.

اگر چه شما با اعشار و مقدار های متفاوتی در زیر و بالاتر از این محدوده روبرو خواهید شد. به طور معمول در استفاده روتین از عدد بعد از نقطه اعشار صرف نظر می گردد. مردم اغلب در خصوص لپ تاپ های 15 و 17 اینچی صحبت می نمایند بدون اینکه به رقم اعشاری و دقیق 15.6 و 17.3 اینچ اشاره نمایند.

صفحه نمایش بزرگتر فضای بصری بیشتری را فراهم می نماید و امکان انجام چند کار با پنجره های برنامه های جانبی را فراهم می نماید و تجربه تماشای ویدیوها و فیلم ها را افزایش می دهد. همان طور که انتظار دارید صفحه نمایش های کوچک تر، طراحی های سبک تر و فشرده تر لپ تاپ را برای کاربرانی که قابلیت حمل و نقل را بالا می برند، اجازه می دهد. لپ تاپ های فوقِ قابل حمل معمولا دارای نمایشگرهای 13 یا 14 اینچی هستند. سیستم های قدرتمند که با کامپیوترهای خانگی برابری می نمایند، اغلب 16 یا 17 اینچی هستند.

دو عدد افقی به عمودی، وضوح یا تعداد پیکسل های صفحه را نشان می دهد. با توجه به دو پنل با مقدار فیزیکی یکسان، وضوح بالاتر تصاویر واضح تر و شفاف تری با جزئیات بیشتر به دست می دهد (و ردیف ها و ستون های بیشتری از صفحه گسترده را بدون پیمایش نشان می دهد). امروزه، شما نباید لپ تاپ هایی با وضوح کمتر از تصویر فول اچ دی (1920 در 1080 پیکسل) را در نظر بگیرید، به این علت که بسیاری از سیستم ها با وضوح تصویر 4K یا Ultra HD (3840 در 2160 پیکسل) در بسیاری از تلویزیون های HD ارائه می شوند و در صورت خرید لپ تاپ با صفحه نمایش صرفا اچ دی احتمالا از کار کردن با لپ تاپ دل زده می شوید.

نامنام رایجوضوحموجود در …
HD720 پیکسل1366 در 768لپ تاپ های مالی، کروم بوک
Full HD1080 پیکسل1920 در 1080لپ تاپ های رایج بازار
Quad HD2K پیکسل2560 در 1440لپ تاپ های گیمینگ و میان رده
QHD+QHD پلاس3200 در 1800لپ تاپ های بالا رده و گیمینگ
UHD4K3840 در 2160لپ تاپ های بالا رده و گیمینگ

مک بوک های اپل به طور قابل توجهی در نمودار بالا غایب هستند؛ به این علت که این شرکت به تمام صفحه هایش تحت عنوان نمایشگر رتینا (Retina) اشاره می نماید. آنها اغلب واضح تر از رقبای ویندوزی خود هستند، اما در وضوح واقعی متفاوت هستند. به عنوان مثال، مک بوک ایر 13.6 اینچی دارای وضوح صفحه نمایش 2560 در 1664 پیکسل بوده، در حالی که مدل 15.3 اینچی آن 2880 در 1864 پیکسل است. مک بوک پرو 16.2 اینچی تقریبا همان رزولوشن 4K است (3456 در 2234 پیکسل).

به عنوان یک قاعده، پنل های با وضوح بالاتر بهتر به نظر می رسند؛ به این علت که می توانند جزئیات دقیق تری را نشان دهند، اما در لپ تاپ های کوچک تر، ممکن است تفاوت چندانی ایجاد ننمایند، به ویژه برای برنامه های روزمره مانند پردازش کلمه به جای ویرایش عکس. ممکن است متوجه شوید که یک صفحه نمایش 14 اینچی با وضوح 4K باعث می گردد عناصر صفحه بسیار کوچک یا نازک شوند، اگر چه تنظیمات نمایشگر سیستم عامل ها معمولا گزینه های مقیاس بندی را ارائه می دهند. لپ تاپ های macOS و کروم بوک ها منویی از وضوح های مختلف تصویر را به شما ارائه می دهند تا شما خودتان مقیاس مورد نظرتان را انتخاب کنید.

نسبت تصویر

نسبت تصویر در واقع نسبت عرض صفحه نمایش به ارتفاع آن تعریف می گردد. نسبت تصویر 16:9 که شبیه تلویزیون (شامل صفحه نمایش فول اچ دی و 4K) به شمار میرود، به طور حتم استاندارد امروزی و برترین نسبت برای تماشای محتواهای ویدیویی به شمار می رود، اما نسبت 16:10 نیز یک نسبت محبوب تلقی می گردد.

بعلاوه نسبت تصویر 2:3 بلندتر یا مربع تر است که به شما امکان می دهد بدون اسکرول کردن، به مقدار قابل توجهی یک سند یا صفحه وب را ببینید. این نسبت در تبلت ها آغاز شد، اما به لپ تاپ ها منتقل شده، اما شما را به تماشای نوارهای سیاه در بالا و پایین یک ویدیوی آنلاین رها می نماید.

محدوده رنگ و دقت رنگ صفحه نمایش لپ تاپ

یک صفحه نمایش باید رنگارنگ باشد، اما کیفیت و جنب و جوش آن رنگ می تواند بسیار متفاوت به نظر برسد. اگر شما یک کاربر حرفه ای یا گرافیست هستید که با رسانه های بصری مانند عکس یا فیلم کار می کنید، رنگ دقیق یک الزام برای کار شما دانسته می گردد، اما حتی افراد غیر حرفه ای نیز از صفحه نمایش با کیفیت بالا و دقت رنگ بالا لذت می برند. ابزارهای کالیبراسیون که انواع کارهای هنری را انجام می دهند. کیفیت رنگ را به دو روش مقدار گیری می نمایند: گاما و دقت رنگ.

گاما رنگ

گاما نشان دهنده طیف رنگ هایی است که نمایشگر می تواند بازفراوری کند. اطلاعات طیف رنگ در آنالیز های ما که به صورت درصد لیست شده اند، نشان می دهند که صفحه نمایش چقدر از یک فضای رنگی یا پالت خاص را نشان می دهد. طیف رنگ sRGB شامل رنگ هایی است که برای وب سایت ها استفاده می گردد. طیف گسترده تر رنگ، به ویژه Adobe RGB (برای تصویربرداری یا عکاسی) و DCI-P3 (برای فیلم برداری)، طیف وسیع تری از رنگ های زنده تر و واقعی تر را در بر می گیرد.

دقت رنگ

دقت به توانایی نمایشگر برای بازفراوری درست و دقیق رنگ ها اشاره دارد. یک صفحه نمایش با دقت رنگ عالی تضمین می نماید که تصاویر و ویدیوها همان طور که در نظر گرفته شده ظاهر می شوند. پیراهن هاوایی که به صورت آنلاین خریداری می کنید در کمد لباس شما مانند روی صفحه به نظر می رسد. این مولفه تحت عنوان Delta E مقدار گیری می گردد؛ بیانی ساده از تفاوت بین ظاهر یک رنگ روی صفحه و سایه مورد نظر یا واقعی آن.

ما به طور کلی در آنالیز های لپ تاپ این مورد را تعیین نمی کنیم، اما dE 2 یا کمتر با کیفیت بالا در نظر گرفته می گردد. نمایشگرهای حرفه ای از پیش کالیبره شده، اغلب دارای اعداد حتی کمتری هستند. چه کسی به طیف رنگی گسترده و دقت بالا احتیاج دارد؟ حرفه ای هایی که در رسانه های بصری کار می نمایند، به طور حتم از رنگ های دقیق تر بهره می برند و نمایشگرهای با گستره وسیع اغلب در لپ تاپ های فراوری محتوا و ایستگاه های کاری موبایل تبلیغ می شوند. یک لپ تاپ ارزان قیمت ممکن است صد درصد یا تقریبا صد در صد از وسعت sRGB روزمره را پوشش دهد، اما فقط 50 یا 75 درصد از Adobe RGB یا DCI-P3 را پوشش می دهد.

لپ تاپ های ممتاز، به ویژه آن هایی که صفحه نمایش OLED دارند، اغلب پوشش 100 درصدی دو گستره اخیر را ارائه می نمایند. چنین پنلی چه در حال تماشای فیلم و سریال باشید، چه در حال ویرایش عکس های دیجیتالی و چه در حال بازی باشید، عالی به نظر می رسد.

کنتراست، روشنایی و HDR صفحه نمایش لپ تاپ

اگر رنگ در کیفیت نمایشگر در اولویت باشد، روشنایی و کنتراست نزدیک به صفحه نمایش هستند. رنگ به وسیله پنل نمایشگر فراوری می گردد، در حالی که روشنایی به نور پس زمینه بستگی دارد. کنتراست نیز به تعامل بین این دو اشاره دارد.

کنتراست

کنتراست تفاوت بین تاریک ترین و روشن ترین قسمت های یک تصویر را مقدار گیری می نماید که به صورت نسبت مقدار گیری می گردد. نسبت کنتراست بالاتر به معنای پس زمینه های سفید سفیدتر (نه خاکستری یا تیره تر)، سیاه های تیره تر و جزئیات واضح تر در منطقه ها تاریک یا سایه دار است که تجربه بصری بهتری را ایجاد می نماید.

روشنایی

سطح روشنایی صفحه نمایش لپ تاپ بر خوانایی نمایشگر در شرایط نوری مختلف تاثیر می گذارد. روشنایی بر حسب نیت (nits) مقدار گیری می گردد که اصطلاحی عامیانه برای کندل در هر متر مربع است. روشنایی بیشتر باعث افزایش دید در اتاق هایی با نور خوب یا فضای باز می گردد و رنگ ها را زنده تر نشان می دهد. البته ناگفته نماند صفحه نمایش های تیره تر عمر باتری بهتری را ارائه می دهند.

روشنایی صفحه نمایش در بسیاری از لپ تاپ های ارزان به 250 نیت می رسد، هر چند پیشنهاد می کنیم هنگام خرید در پی روشنایی 300 یا 400 نیت باشید. لپ تاپ های فراوری محتوا با فناوری پنل IPS به طور معمول 500 نیت به بالاتر هستند.

فناوری HDR

فناوری محدوده دینامیکی بالا (HDR) نسبت کنتراست و گستره رنگ نمایشگر را افزایش می دهد و طیف وسیع تری از سطوح درخشندگی و تصاویر واضح تر را ارائه می دهد. پشتیبانی از HDR (که فقط با محتوای HDR کار می نماید) پس از محدود شدن به تلویزیون های هوشمند سطح بالا، هر روز به نمایشگرها و لپ تاپ های سطح بالای بیشتری می آید و به شما شور و نشاط لازم برای لذت بردن از رسانه های مدرن را می دهد.

چندین فرمت HDR را در دنیای لپ تاپ ها پیدا می کنید که Dolby Vision و VESA DisplayHDR رایج ترین گزینه ها در لپ تاپ ها هستند. همانطور که فیلم ها، بازی ها و رسانه های مصرف نماینده بیشتری از HDR پشتیبانی می نمایند، برای مصرف نمایندگان اصلی این مولفه اهمیت بیشتری پیدا می نماید.

ما بعضی از مقادیر توصیه شده برای روشنایی صفحه را ذکر نموده ایم. به دست آوردن اعداد دقیق برای کنتراست سخت است، اگر چه اعداد بالاتر به ناچار به معنای کیفیت بهتر صفحه نمایش خواهد بود. فناوری HDR کمی پیچیده تر محسوب می گردد. اگر اهل گیمر یا علاقه مند به فیلم هستید، از کیفیت فراگیرتر یک صفحه نمایش با قابلیت HDR لذت خواهید برد و برای هر کسی که کار حرفه ای عکس یا ویدیو انجام می دهد، ضروری به نظر می رسد.

برای افراد حرفه ای و گیمرها توصیه می کنیم در پی لپ تاپی باشید که از استاندارد DisplayHDR 400 VESA یا بالاتر پشتیبانی کند. اما برای کاربران تجاری و بیشتر مصرف نمایندگان، HDR یک ویژگی خوشایند به نظر می رسد، اما چیزی نیست که بتوان بر اساس آن تصمیم به خرید گرفت. این تکنولوژی فقط به وسیله بازی ها و فیلم های خاصی پشتیبانی می گردد و بسیاری از سرویس های پخش، حتی HDR را در برنامه های اشتراک پایه خود قرار نمی دهند.

ملزومات بازی: نرخ تازه سازی، زمان پاسخ و همگام سازی

وقتی صحبت از لپ تاپ های گیمینگ به میان می آید، چند تعیینات صفحه نمایش اضافی را می دانیم که باید به آن ها توجه کنیم. گیمرها برای عملکرد سریع احتیاج به حرکت روان و بدون تاخیر دارند؛ به این معنی که صفحه نمایشی می تواند با یک پردازنده گرافیکی پرقدرت مانند یکی از تراشه های GeForce انویدیا یا Radeon AMD سازگاری داشته باشد.

نرخ تازه سازی تصویر

نرخ تازه سازی تعداد دفعاتی است که نمایشگر تصویر را در ثانیه دوباره ترسیم یا تازه می نماید. بیشتر صفحه نمایش های لپ تاپ با سرعت 60 هرتز (60 هرتز) به روز می شوند یا در ثانیه دوباره ترسیم می شوند که برای کارهای اداری یا مشاهده ویدیو مناسب تلقی می گردد. با این حال، گیمرهای حرفه ای از پردازنده های گرافیکی استفاده می نمایند که می توانند بیش از 60 فریم در ثانیه را ارائه دهند. بنابراین صفحه نمایش هایی با نرخ تازه سازی بالاتر مانند 144 هرتز یا 240 هرتز حرکت نرم تر و تاری کمتری را ارائه می دهند.

نرخ پاسخ

زمان پاسخگویی سرعت تغییر یک پیکسل از رنگی به رنگ دیگر را مقدار گیری می نماید. زمان پاسخ کمتر، تاری حرکت را به حداقل می رساند و وضوح تصاویر متحرک را افزایش می دهد.

قابلیت Adaptive Sync

این ویژگی، فناوری های مورد علاقه گیمرها را مثل نرخ تازه سازی نمایشگر، با خروجی کارت گرافیک همگام سازی می نماید، لرزش صفحه را کاهش داده و به تبع تجربه بازی روان تری را ارائه می دهد. برجسته ترین استانداردها از سازندگان پردازنده گرافیکی رقیب، Nvidia G-Sync و AMD FreeSync به شمار می رود، اما انجمن استانداردهای الکترونیک ویدیویی (VESA) یک برچسب AdaptiveSync کلی تر را برای برجسته کردن نمایشگرهایی که این قابلیت را دارند تبلیغ نموده است. این فناوری به ندرت در نوت بوک ها با راندمان معمولی وجود دارد، اما گیمرهای حرفه ای باید به وجود این قابلیت توجه ویژه ای داشته باشند.

گیمرها حداقل 60 فریم در ثانیه (FPS) را برای اکشن روان در نظر می گیرند؛ بنابراین بیشتر بازی ها روی صفحه نمایش 60 هرتز قابل پخش خواهند بود، اما همانطور که گفته شد، گیمرهای حرفه ای در پی نرخ تازه سازی 120 هرتز یا بالاتر و پشتیبانی از نرخ تازه سازی متغیر (VRR) هستند؛ به این معنی که نمایشگر می تواند سرعت های نوسانی را از یک پردازنده گرافیکی در خود جای دهد. زمان پاسخگویی چندان ضروری نیست، اما بیشتر لپ تاپ های گیمینگ زمان پاسخگویی 5 میلی ثانیه یا کمتر را فراوری می نمایند که برای بیشتر بازی ها عدد بسیار خوبی تلقی می گردد.

انواع کیفیت صفحه نمایش لپ تاپ

ما در بالا به فناوری های مختلف نمایشگر اشاره کردیم. انتخاب شما بسته به این که از لپ تاپ خود برای ایجاد صفحات گسترده یا تماشای فیلم، بازی های ورزشی رقابتی، یا انجام کارهای مهندسی یا طراحی به یاری رایانه (CAD) استفاده می کنید، متفاوت خواهد بود. در واقع استفاده شما معین می نماید که آیا به رنگ دقیق تر، پاسخ سریع تر یا عمر باتری بیشتر احتیاج دارید. تمام این موارد تحت تاثیر فناوری پنل لپ تاپ شما هستند.

پنل IPS

پنل های IPS یک فناوری صفحه نمایش LCD با ماتریس فعال، زوایای دید گسترده تر و رنگ های دقیق تر و ثابت تر را نسبت به طرح های قدیمی تر و ارزان تر مانند صفحه نمایش های نماتیک پیچ خورده (TN) ارائه می دهند. این پنل رسما استاندارد لپ تاپ های رایج امروزی دانسته می گردد.

پنل mini LED

صفحه نمایش های LED مینی، از دیودهای ساطع نور کوچک تر در نور پس زمینه استفاده می نمایند که منطقه ها دقیق تیره نماینده محلی را امکان پذیر می نمایند و کنتراست و سطوح سیاهی را افزایش می دهند. این فناوری در لپ تاپ ها (و تلویزیون های) سطح بالا محبوبیت پیدا می نماید، چون با استفاده از همان پنل IPS، کنتراست بهتر و عملکرد چشم گیرتر HDR را امکان پذیر می نماید.

پنل OLED

پنل های OLED که مخفف صفحه های ال ای دی ارگانیک هستند، رنگ های غنی، پر جنب و جوش و نسبت های کنتراست بالایی را ارائه می نمایند؛ این پنل به عنوان پنل های خود تابش، به نور پس زمینه جداگانه احتیاج ندارند. هر پیکسل می درخشد و می توان در صورت لزوم روشن یا کم نور کرد، با پیکسل های سیاه به معنای واقعی کلمه خاموش می شوند و به سیاهی واقعی دست می یابند چون هیچ نور پس زمینه ای از آن عبور نمی نماید.

هر سه پنل ارزش خرید بالایی دارند. نمایشگرهای IPS را در لپ تاپ ها در هر بازه قیمتی می بینید اما نمایشگرهای mini LED و OLED در مدل های بالا رده معمولا دیده می شوند. برای لپ تاپ های مناسب کارهای گرافیکی معمولا صفحه نمایش OLED را می توان پیشنهاد کرد، هر چند پنل های IPS از نرخ تازه سازی سریع تر و زمان پاسخ دهی بهتر برای گیمرها بهره می برند.

منبع: pcmag

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 4 شهریور 1403 بروزرسانی: 4 شهریور 1403 گردآورنده: ipten.ir شناسه مطلب: 2310

به "انواع صفحه نمایش لپ تاپ کدامند؟ (راهنمای جامع)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع صفحه نمایش لپ تاپ کدامند؟ (راهنمای جامع)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید