فناوری خودران اتومبیل های تسلا چگونه کار می نماید؟

به گزارش ایپتن، وبلاگ فرادرس: از زمان اختراع اتومبیل به وسیله کارل بنز، مهندسان همیشه سعی کردند رانندگی را آسان تر نمایند. به وجود آمدن تکنولوژی و نوآوری هایی مانند جعبه دنده اتوماتیک، کروز کنترل، هشدار خروج از خط و تا همین اواخر پارک اتوماتیک، باعث شدند روز به روز به بالاترین سطح فناوری خودران نزدیک شویم.

فناوری خودران اتومبیل های تسلا چگونه کار می نماید؟

این فناوری طبق دسته بندی سازمان ملی ایمنی بزرگراه ها (NHTSA) به 5 سطح تقسیم بندی می گردد که در سطح 0 کنترل خودرو کاملا در اختیار راننده است و در سطح 4 سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی خودران، کنترل را به صورت کامل در دست می گیرند و حتی احتیاجی به هوشیاری راننده نیست. شرکت آمریکایی تسلا یکی از خودروسازان پیشرو در این زمینه به شمار می رود که توانسته این تکنولوژی را در محصولات فراوری انبوه قرار دهد.

تسلا در سال 2003 به وسیله ایلان ماسک در شهر پالو آلتو استان دلور تاسیس شد. طی سال های اخیر این شرکت توانسته با توسعه فناوری های پیشرفته سهم مهمی در ترقی صنعت خودروسازی داشته باشد. سیستم خودران تسلا یکی از تکنولوژی های برتر این شرکت به شمار می رود که در سال 2017 و بعد از گذشت یک آپدیت وارد نسل 2.1 خود شده است.

این فناوری هم اکنون روی خودروهای مختلف کمپانی تسلا از جمله مدل 3، مدل X و مدل S واقع شده است. سیستمی که در ابتدا مورد حیرت کارشناسان خودرویی نهاده شد و همچنان با گذشت 4 سال از زمان معرفی آن، مجذوب نماینده و هیجان انگیز است. در این مطلب قصد داریم نگاهی بر این فناوری و نحوه کارکرد آن داشته باشیم.

اجزای تکنولوژی خودران تسلا

سیستم خودران تسلا از سنسورهای متعددی تشکیل شده است که در جای جای بدنه نهاده شده اند. این سنسورها یاری می نمایند تا سیستم بتواند از محیط اطراف و خصوصا وسایل نقلیه ای که در کنار خودرو حرکت می نمایند، درک مناسبی داشته باشد. دوربین جلو سه گانه (اصلی، دید محدود و دید باز)، دوربین عقب با عمق دید 50 متر، رادار جلو، سیستم کنترل ترمز الکتریکی با دقت بالا، 12 سنسور فراصوت با محدوده عملکردی 8 متر در تمام بدنه، دوربین های دید جانبی جلو، دوربین های دید جانبی دید عقب و پلت فرم انویدیا DRIVE PX 2AI سخت افزار این سیستم را شامل می شوند.

سنسورها

این سنسورهای فراصوت که با چینش خاصی در اطراف خودرو نهاده شده اند، هر جسم متحرکی را می توانند با هر سرعتی در فاصله 8 متری خود احساس نمایند. درحقیقت سیستم خودران تسلا با استفاده از این سنسورها می تواند فاصله دقیق اجسام را تا خودرو مقدار گیری کند و متناسب با آن مسیر یا سرعت حرکت را تغییر دهد.

رادار

رادار جلوی خودرو وظیفه شناسایی دیگر خودروها و اجسام متحرک را برعهده دارد. برد عملکردی این رادار 160 متر است.

دوربین سه گانه

این دوربین در پشت و بالای شیشه جلو و دقیقا زیرآینه دید عقب نهاده شده است. سه لنز اصلی، دید محدود و دید باز در دوربین سه گانه تسلا وجود دارد که به ترتیب برد عملکردی 150، 250 و 60 متر را دارند. در داخل دوربین کامپیوتر کوچکی وجود دارد که موانع روبه روی خودرو را شناسایی می نماید. در حقیقت این قطعه چشمان سیستم خودران است و می تواند با شناسایی ترافیک، عابرپیاده، نشانه های ترافیکی جاده، نشانه های روی سطح جاده، خطوط و هر چیز دیگری که در مقابل وسیله نقلیه قرار می گیرد، اطلاعات آن را به پلت فرم مخابره کند و سپس با پردازش این اطلاعات، تصمیم مناسبی به وسیله سیستم اتخاذ گردد.

شیوه فعال/غیر فعال کردن سیستم

کافی است اهرم مربوط به کروز کنترل را دو بار به سمت خود بکشید تا الکترون ها و کدهای دو دویی کنترل خودرو را در دست بگیرند! اگر منصرف شدید و تصمیم گرفتید از دنیای تکنولوژی دوری کنید می توانید با فشار دادن انتهای اهرم کروز کنترل، حرکت دادن آن به سمت جلو یا ترمز گرفتن، این سیستم را غیر فعال کنید. بعلاوه با تغییر زاویه فرمان تکنولوژی خودران تسلا مدیریت رانندگی را بار دیگر بر عهده شما می گذارد.

از این سیستم چه انتظاراتی می توان داشت؟

زمانیکه تکنولوژی خودران را فعال می کنید، خودرو شما می تواند در یک لاین جاده حرکت کند و درصورتی که قصد تغییر لاین داشته باشید، کافی است راهنمای سمت مربوطه را روشن کنید. با این کار خودرو به همان سمتی که تمایل دارید حرکت می نماید، بدون اینکه احتیاج به حرکت فرمان و توجه به پشت سر خود داشته باشید. بعلاوه مطابق با ترافیک، سرعت خودرو تنظیم می گردد و درصورت رخ دادن تصادف، ترمزها به داد شما خواهند رسید!

سیستم در شرایط اضطراری و درحالتی که در مدیریت خودرو ناتوان باشد، با چند بوق به شما اطلاع می دهد تا کنترل خودرو را بار دیگر در دست بگیرید. گفتنی است که در تمام طول مدت رانندگی اتوماتیک می بایست دستان خود را بر روی فرمان نگاه دارید؛ چراکه احتمال تصادف در هر شرایطی وجود دارد و البته هنوز فناوری خودران به بلوغ نرسیده است.

این سیستم می تواند پارک اتوماتیک دوبل و مورب را انجام دهد. بعلاوه با بهره گیری از سیستم خودران تسلا می توانید خودرو خود را از پارکینگ بیرون بیاورید و سپس سوار آن شوید. نکته قابل ملاحظه ای که برخی از خریداران تسلا به آن توجه ندارند این است که هنوز سیستم نامبرده در خیابان های شهری و منطقه ها مسکونی قابل استفاده نیست و تنها در بزرگراه ها و طبق قوانین خاص کاربرد دارد.

دست ها همیشه روی فرمان، حتی در هنگام رانندگی خودران

همانطور که پیش تر گفته شد، سیستم خودران تسلا باوجود پیشرفت های قابل ملاحظه ای که داشته است، همچنان به هوشیاری انسان در مواقع خطرناک احتیاج دارد. به همین جهت در هنگام رانندگی خودران، می بایست دست ها را بر روی فرمان واقع شده است.

کمپانی تسلا به همین منظور در اولین سال عرضه این تکنولوژی یعنی اکتبر سال 2014 طی بیانیه ای گفت که راننده همچنان مسئولیت کنترل خودرو را بر عهده دارد و اطلاعاتی که به وسیله سیستم خودران جمع آوری می شوند در اختیار وی قرار می گیرد. بعلاوه بیان داشت که این سیستم تنها درصورتی فعال است که دستان شما روی فرمان باقی بماند و درغیر این صورت به صورت شنیداری و دیداری هشدار می دهد. اگر باز هم به اخطارهای سیستم توجه نکنید، سرعت خودرو به آرامی کاهش می یابد و به صفر می رسد.

همیشه در حال بهبود همیشه در حال بهبود

دوربین، رادار، سنسورهای التراسونیک و GPS با یکدیگر همکاری می نمایند تا بازخوردی واقعی از اتفاقات اطراف را برای هوش مصنوعی سیستم بفرستند. سپس این داده ها پردازش می شوند و مطابق با آن، جهت فرمان و سرعت خودرو تغییر می یابد. بعلاوه سیستم خودران تسلا به طور مداوم از نحوه رانندگی خودروهای دیگر برای بهبود پردازش اطلاعات خود استفاده می نماید. با آپدیت های مختلفی که شرکت ارائه می دهد، این تکنولوژی دائما در حال پیشرفت است و بنابراین می توان هر لحظه شاهد اضافه شدن امکانات جدیدی برای آن باشیم.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 15 مهر 1403 بروزرسانی: 15 مهر 1403 گردآورنده: ipten.ir شناسه مطلب: 2321

به "فناوری خودران اتومبیل های تسلا چگونه کار می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فناوری خودران اتومبیل های تسلا چگونه کار می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید