ساخت واکسن کووید-19 سخت است و ساخت یک واکسن برای بچه ها سخت تر

به گزارش ایپتن، پژوهشگران با وجود تاکید بر ساخت واکسن کووید-19 برای بچه ها، باور دارند که این کار از ساخت واکسن بزرگسالان دشوارتر است.

ساخت واکسن کووید-19 سخت است و ساخت یک واکسن برای بچه ها سخت تر

به گزارش خبرنگاران و به نقل از وایرد، در حالی که پژوهشگران سعی دارند درک خود را در مورد شرایط بچه ها در زمان شیوع کروناویروس افزایش دهند، برخی باور دارند که بچه ها در رقابت ارائه واکسن نادیده گرفته شده اند.

بسکمک از نوزادانی که در اوایل سال جاری میلادی به دنیا آمدند، همراه با ورود کروناویروس پا به این جهان گذاشتند. تولدها در بهار نیز ادامه یافت و پژوهش در مورد واکنش احتمالی انسان نسبت به ویروس و واکسن های آن، روی میمون های بزرگسال آغاز شد. پژوهشگران مرکز تحقیقاتی CNPRC کالیفرنیا از میان آخرین نوزادانی که چند هفته پیش به دنیا آمدند، 16 مورد را برای آزمایش انتخاب کردند. این می تواند نخستین گام برای پاسخ دادن به سوالی باشد که کمتر به آن پرداخته شده است؛ بچه ها چگونه به واکسن کووید-19 واکنش نشان خواهند داد؟

کار واکسن کووید-19، تلاش برای مقابله گسترده با کروناویروس و پیشگیری از انتقال آن است تا بدین ترتیب، همه گیری متوقف گردد. این که چگونه واکسن می تواند به بالاترین سطح کارآیی خود برسد، هنوز کاملا مشخص نیست اما در مورد کسانی که برای دریافت آن در اولویت هستند، توافق وجود دارد. کسانی که بیشتر در معرض خطر آلوده شدن به ویروس و مرگ هستند، از جمله افراد مسن و کادر درمان باید زودتر واکسن را دریافت کنند. سال پرمار (Sallie Permar)، ایمنی شناس دانشگاه دوک(Duke University) آمریکا گفت: ابتدا باید آتش را خاموش کنید. برای رسیدن به این مرحله ابتدا باید واکسن روی بزرگسالان سالم آزمایش گردد تا ایمنی و کارآیی آن ثابت گردد. پژوهش های بعدی نیز روی گروه هایی انجام می شوند که بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

پژوهش ها در مورد بچه ها به چه صورت است؟

به گفته پالمر، پژوهش در مورد واکسن مانند پژوهش های بزرگسالان نبوده و یا کامل نشده است. بخشی از این موضوع می تواند به خاطر مسائل متداول پژوهش در مورد بچه ها باشد. بررسی بچه ها در پژوهش ها، به خاطر نگرانی های ایمنی و اخلاقی و پیچیدگی سیستم ایمنی آنها، دشوارتر از بررسی بزرگسالان است اما بخش دیگری از دشواری پژوهش نیز می تواند به خاطر نقش مبهم بچه ها در همه گیری باشد. به نظر می رسد که بچه ها از بدترین آثار کروناویروس نجات می یابند زیرا آمار بستری شدن و مرگ و میر ناشی از کروناویروس در بچه ها، کمتر از بزرگسالان است. اگرچه واضح است که بچه ها هم به ویروس مبتلا می شوند و هم آن را انتقال می دهند اما هنوز مشخص نیست که میزان ابتلای آنها در مقایسه با بزرگسالان چقدر است.

در هر حال، به مرور زمان تصویری از تفاوت های ظریف آشکار شد و پژوهش ها نشان داد که بچه ها می توانند نقش بزرگتری در انتقال ویروس داشته باشند. این یافته ها، کروناویروس و دیگر ویروس های تنفسی را که بچه ها برای مقابله با آنها واکسینه می شوند، در خط اول توجه قرار می دهند. واکسیناسیون، نقش مهمی در مهار گسترش بیماری و محافظت از گروه های آسیب پذیرتر بر عهده دارد.

ایوان اندرسون(Evan Anderson)، پژوهشگر دانشگاه اموری(Emory University) گفت: بچه ها نباید از سرعت تلاش ما جا بمانند و واضح است که ما قصد نداریم چنین اتفاقی رخ دهد.

اندرسون و همکارانش، پروتکلی را ابداع کرده اند که سازندگان واکسن کووید-19 را در فرایند آزمایش بچه ها و مقایسه نتایج واکسن های متفاوت هدایت می کند. وی اضافه کرد: این موضوع ضرورت دارد که آزمایش های دقیقی انجام دهیم.

قوانین فدرال، به داروسازانی نیاز دارند که محصولات خود را روی بچه ها آزمایش کنند و از عهده عوامل خطرناک مربوط به سن و دوز دارو برآیند اما زمان انجام دادن این کار، به مذاکره میان دولت ها و شرکت ها بستگی دارد. فرآیند ابداع واکسن برای بچه ها حتی در زمانی که همه گیری بیماری وجود ندارد، با فرایند دشواری همراه است.

آزمایش های بچه ها معمولا هنگامی آغاز می گردد که ایمنی و کارآیی یک واکسن در مرحله دوم و سوم آزمایش بزرگسالان، به خوبی اثبات شده باشد. سازندگان واکسن در این مرحله، بررسی گروه های کوچکتری از بچه ها را آغاز می کنند تا به همان سطح تاثیر و کارآیی بزرگسالان برسند. آنها مرحله سوم آزمایش بچه ها را هنگامی آغاز می کنند که کارآیی و ایمنی واکسن، خود را در بیشتر بچه ها نشان داده باشد.

سوال اینجاست که با وجود یک بیماری همه گیر و نگران کننده، سازندگان واکسن قصد دارند این فرآیند را چه زمانی آغاز کنند؟ بخشی از نگرانی ها مربوط به در اختیار داشتن داده های ایمن برای مدیریت پیامدهای نادر است. پدرو پیدرا(Pedro Piedra)، پژوهشگر حوزه بیماری های تنفسی نوزادان گفت: برخی از اثرات جانبی از جمله تب که بروز آنها در بزرگسالان ملایم است، می توانند در بچه ها شدیدتر ظاهر شوند. تصمیم گیری برای آغاز آزمایش بچه ها باید با ارزیابی دقیق خطرات و مزایا در گروه های سنی متفاوت همراه باشد. باید توجه داشت که تاثیر ویروس بر یک فرد 12 ساله با یک نوزاد متفاوت است.

هیچ حقیقتی وجود ندارد که به سادگی نشان دهد عملکرد سیستم ایمنی بچه ها و بزرگسالان متفاوت است. این امکان همیشه وجود دارد که سیستم ایمنی جوان، واکنش غیرمنتظره ای نسبت به واکسن داشته باشد و یا عوارض جانبی عجیبی نشان دهد.

دانشگاه آکسفورد (Oxford University) و شرکت استرازنکا(AstraZeneca) اعلام کرده اند که قصد دارند پس از طی کردن مراحل دوم و سوم آزمایش واکسن، آزمایش آن را روی یک گروه کوچک از بچه ها بین پنج تا 12 سال آغاز کنند.

هیچ واکسنی نمی تواند صد درصد از شیوع بیماری پیشگیری کند

اندرسون ادامه داد: گاهی اوقات باید چنین قدمی را برای بچه ها برداریم تا از بیماری و مرگ و میر آنها پیشگیری کنیم. در هر حال این نکته را نیز نباید از یاد برد که هیچ واکسنی نمی تواند صد درصد از شیوع بیماری پیشگیری کند؛ به خصوص افراد مسن که سیستم ایمنی آنها، واکنش کمتری نسبت به واکسن دارد.

جیمز کمپبل(James Campbell)، پژوهشگر بیماری های عفونی مدرسه پزشکی دانشگاه مریلند(UMSOM) گفت: انتظار نمی رود که واکسیناسیون هدفمند در میان افرادی که میزان خطر در آنها بالا است، حتما عملکرد خوبی داشته باشد. تنظیم کردن برنامه واکسیناسیون براساس معکمک مانند میزان خطر، بسیار دشوارتر است.

کمپبل در صحبت های خود، به واکسن پنومونیه(pneumoniae) اشاره کرد که از عفونت باکتریایی عامل پنومونیه و مننژیت پیشگیری می کند. پژوهشگران، هم بچه ها و هم بزرگسالانی که واکسن به آنها تزریق شده بود، بررسی کردند و دریافتند بزرگسالانی که بیشتر در معرض خطر قرار دارند، کمتر از مزایای این واکسن بهره می برند. واکسن بسکمک از بیماری هایی که ناشی از ویروس های تنفسی مانند آنفلوانزا هستند نیز شرایط مشابهی دارد. کمپبل اضافه کرد: ارائه یک واکسن موثر می تواند هم از بیماری و هم از گسترش ویروس پیشگیری کند.

این که آیا واکسن های در حال ساخت می توانند به پیشگیری از بیماری و گسترش ویروس کمک کنند یا نه، هنوز هم در بچه ها و هم در بزرگسالان نامشخص است؛ اگرچه شاید مرحله سوم آزمایش ها بتواند پاسخ هایی در این مورد ارائه دهد. پژوهشگران حوزه واکسن سعی دارند آنچه تا به امروز در مورد واکنش طبیعی سیستم ایمنی نسبت به ویروس یاد گرفته اند، در کار خود منعکس کنند. این اطلاعات در مورد سیستم ایمنی بزرگسالان بیشتر است اما داده های کمی در مورد واکنش طبیعی بچه ها وجود دارد. پرمار و گروهش امیدوارند که بتوانند با آزمایشی که در کارولینای شمالی انجام می دهند، این شکاف ها را پر کنند. آنها در این آزمایش ، 300 کودک را که اعضای خانواده آنها به کووید- 19 مبتلا شده اند، مورد بررسی قرار داده اند و واکنش ایمنی 60 نفر از این بچه ها را ردیابی می کنند. هدف از این آزمایش ها، ارائه پادتن های قوی است که می توانند ویروس را خنثی کنند.

پرمار اضافه کرد: واکسیناسیون در آغاز زندگی می تواند به واکنش ایمنی قوی تر و بادوام تر به خصوص در مقایسه با افراد مسن تر منجر گردد. دلیل دقیق این موضوع مشخص نیست اما یکی از نظریه های مطرح شده این است که سیستم ایمنی جوان، مانند لوحی پاک است که به آن امکان می دهد تا سازگاری بهتری با درمان داشته باشد. در هر حال، به داده های بیشتری در این مورد نیاز است. کروناویروس، یک تهدید جدید به شمار می رود و سیستم ایمنی بدن با روش های پیچیده ای کار می کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 13 مهر 1399 بروزرسانی: 13 مهر 1399 گردآورنده: ipten.ir شناسه مطلب: 1157

به "ساخت واکسن کووید-19 سخت است و ساخت یک واکسن برای بچه ها سخت تر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساخت واکسن کووید-19 سخت است و ساخت یک واکسن برای بچه ها سخت تر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید