خبرنگاران جولان زیردریایی های هسته ای روسیه در قطب شمال

به گزارش ایپتن، مسکو- خبرنگاران- سه زیردریایی هسته ای نیروی دریایی روسیه برای نخستین بار در تاریخ به طور همزمان در یک رزمایش واقع در قطب شمال از زیر یخ ظاهر شدند.

خبرنگاران جولان زیردریایی های هسته ای روسیه در قطب شمال

به گزارش روز شنبه خبرنگاران، روسیه در آبهای قطب شمال که در مجاورت این کشور قرار گرفته، رزمایشی برگزار کرد که در آن با حضور 600 نظامی، 200 نوع تسلیحات مدرن و سه زیردریایی اتمی بکار گرفته شد.

نیکلای یومنوف فرمانده نیروی دریایی روسیه، گزارشی از این رزمایش با نام اومکا-21 که در یک هفته اخیر برگزار گردید، به صورت وبیناری به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ارائه کرد.

پوتین در ابتدای این ملاقات وبیناری اعلام کرد که رزمایش برگزار گردیده در قطب شمال، چه در دوره شوروی سابق و چه روسیه معاصر مشابه ندارد.

فرمانده نیروی دریایی روسیه نیز در گزارش تصویری خود گفت که رزمایش اومکا-21 در سرزمین فرانتس ژوزف در شمال روسیه برگزار گردید و در چارچوب آن 43 برنامه پیش بینی شده بود.

وی گفت: هوای منطقه برگزاری رزمایش 30 درجه سانتیگراد زیر صفر و قطر یخ ها 1.5 متر و سرعت باد به 32 متر در ثانیه می رسد.

بر اساس سناریوی رزمایش، سه زیردریایی اتمی با پیمودن 300 متر زیر یخ ها، با شکستن یخ به قطر 1.5 متر از آب بیرون آمدند. در همین حال یکی از زیردریایی های اتمی اژدر پرتاب کرد.

به گفته یومنوف، یکی از واحدهای تیپ موتوریزه قطب شمال روسیه در شرایط سخت آب و هوایی، رزمایش برگزار کرد.

وی اعلام کرد که در رزمایش دریایی قطب شمال روسیه، همه تسلیحات و ادوات ویژه نظامی که در رزمایش بکار گرفته شده بودند، تایید شدند.

وزارت دفاع روسیه نیز تصاویری از حرکت همزمان سه زیردریایی هسته ای نیروی دریایی روسیه در قطب شمال منتشر کرد.

تحرکات نظامی آمریکا و روسیه در آب های اقیانوس منجمد شمالی به دنبال آب شدن تدریجی یخ های شمالگان و مناسب شدن این منطقه برای کشتیرانی این احتمال را بوجود آورده است که این دو کشور برای به دست آوردن هرچه بیشتر منابع غنی و بکر این سرزمین به درگیری نظامی روی آورند.

به گزارش خبرنگاران، انتظار می رود با گرم شدن هوای کره زمین، رقابت بین روسیه و کشورهای همجوار قطب شمال برای حضور هر چه بیشتر در این منطقه و آب های اقیانوس منجمد شمالی و سرزمین های واقع در این منطقه تشدید گردد.

قطب شمال به انتهای شمالی محوری نامیده می گردد که زمین به دور آن می چرخد و در اقیانوس منجمد شمالی واقع شده است. این نقطه در فاصله 725 کیلومتری شمال جزیره عظیم گرینلند قرار گرفته است.

قطب شمال هم اکنون تحت نظارت سازمانی بین المللی است و جزو قلمرو هیچ کشوری محسوب نمی گردد.

این منطقه با سرزمین های پهناور و بستر آبی غنی از منابع انرژی از جمله نفت و گاز و منابع معدنی برای پنج کشور مجاور آن و بیش از همه روسیه و آمریکا عرصه جنگ سرد واقعی شده است که از مدت ها پیش راهبرد تسلط خود را بر این سرزمین سفید یخی عملیاتی نموده اند.

روسیه، آمریکا، کانادا، نروژ و دانمارک کشورهای همجوار قطب شمال، برای دستیابی به ذخایر قطبی و تسلط بر آب های پیرامون آن با یکدیگر رقابت می نمایند و رقابت این کشورها در یک دهه اخیر افزایش یافته است.

مسکو در سال های گذشته به ویژه در دو سال اخیر برای تشدید و گسترش حضور خود در قطب شمال کوشش و برنامه ریزی نموده که مهم ترین آن تاسیس پایگاه نظامی در منطقه قطب شمال و استقرار دائمی نیروهای خود در این سرزمین است.

در راستای این کوشش ها، روسیه در دو سال اخیر چند رزمایش قطبی برگزار نموده است که در آن ده ها نفر از تفنگداران دریایی ویژه و نیروهای هوابرد با تسلیحات پیشرفته شرکت کردند.

گشت زنی ناوگان نظامی آمریکا در نزدیکی مرزهای روسیه در قطب شمال

به تازگی کِنِتزیی برِیتوئت، وزیر نیروی دریایی آمریکا اعلام نموده است که ناوگان نظامی دریایی آمریکا گشت زنی منظم در نزدیکی مرزهای روسیه در قطب شمال را شروع نموده است تا مانع تعرض مسکو به شمال گردد؛ موضوعی که واکنش مسکو را نیز به دنبال داشت.

وزیر نیروی دریایی آمریکا چندی پیش اظهار کرد که واشنگتن مجبور است در شمالگان مصرتر عمل کند تا ادعاهای روسیه و همچنین چین را به چالش بکشد. برِیتوئت در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا باید در نزدیکی سواحل شمالی روسیه برای تأمین آزادی کشتیرانی عملیات انجام دهد، اوضاع در این منطقه را با اوضاع در دریای جنوبی چین مقایسه کرد که در آن، چین با بعضی کشورها اختلافات سرزمینی دارد.

شمالگان به نواحی پیرامون قطب شمال که بخش هایی از روسیه، آلاسکا، کانادا، گرینلند واقیانوس منجمد شمالی را در برمی گیرد، گفته می گردد.

منبع: ایرنا
انتشار: 26 فروردین 1400 بروزرسانی: 26 فروردین 1400 گردآورنده: ipten.ir شناسه مطلب: 1547

به "خبرنگاران جولان زیردریایی های هسته ای روسیه در قطب شمال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران جولان زیردریایی های هسته ای روسیه در قطب شمال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید